הוראות ניהול ספרים
ניוזלטר 3 הנהלת חשבונות
בהוראות ניהול ספרים נקבעו כללים לביצוע הנהלת החשבונות, להלן עיקרי ההנחיות:
סעיף 1– קובע כללים לרישום במערכת התיעוד של הנהלת החשבונות. שימו לב שקיימת אפשרות לבצע רישומים בתיעוד ידני שכולל מקור ושני העתקים, כאשר ההעתק השני לא ניתן לתלישה מהפנקס. הפנקסים מסופררים בסדר עולה גם מבחינת מספר המסמך וגם מבחינת התאריך שבו נערך המסמך. הפנקסים חייבים להיות כרוכים. (מותר לחילופין להשתמש בתוכנה ממוחשבת שקיבלה אישור מרשות המיסים)
סעיף 2– קובע כי כל אדם שיש לו פעילות של עסק או משלח יד מחויב לנהל חשבונות באופן המתאים לעסק ולהיקפו. לשם כך קיימות התוספות בהוראות ניהול ספרים וכל תוספת מתייחסת לסוג נתון של עסק עם הנחיות ממוקדות באשר לניהול החשבונות. למאמר מפורט בהקשר זה, נא הכנסו לקישור הבא:
https://www.mento.co.il/שירותי-הנהלת-חשבונות/הנהלת-חשבונות/25/4/
נא הקדישו רגע מזמנכם ולחצו על "לייק" בסוף המאמר, וכמובן, אם יוותרו לכם שאלות, אל תהססו לעלות אותן באתר עצמו, היכן שניתן לרשום תגובות, בתחתית המאמר.
סעיף 5– מגדיר את הכללים לגבי קבלה. לפי כך, קבלה חייבת לכלול את פרטי העסק, כולל שם העסק, מספר העוסק, כתובת, אופן קבלת התקבול (בסעיף 17(א) נקבע כי את התקבול יש לרשום מיד עם קבלתו).
סעיף 9– מגדיר את הכללים לגבי חשבונית. לפי כך, יש חובה לפרט את המוצרים שנמכרו או השירות שסופק, חובה לרשום את הסכום לפני מע"מ, את סכום המע"מ ואת הסכום כולל המע"מ. מועד רישום החשבונית נקבע בחוק המע"מ ובדרך כלל יש 14 יום לרישום החשבונית מרגע קבלת התקבול.
סעיף 12– מגדיר כיצד לנהל ספר תקבולים ותשלומים, כאשר אני ממליץ לנצל את ההקלה שנקבעה בסעיף 12(ח) המאפשרת לנהל חשבון בנק נפרד לעסק ולהפקיד בו את כל התקבולים באותו יום או למחרת, ועל-ידי כך לקבל פטור מניהול ספר תקבולים ותשלומים וגם הכרה בהוצאות הבנק כהוצאה מוכרת.
סעיף 15– דן בניהול ספר הזמנות. לפי כך, בספר ההזמנות צריך לרשום את ההזמנה למכירת מוצרים או הספקת השירות, כפי שהתקבלה מהלקוח. אין הכרח לציין מחירים, אלא תיאור מפורט של העסקה. (ע"פ סעיף 20(2) הרישום בספר הזמנות צריך להתבצע מיד עם קבלת ההזמנה). הנה לכם טיפ חשוב, או אם תרצו, קריאת אזהרה. כחלק מהביקורת, מס הכנסה מתקשרים ומבצעים, כביכול, הזמנה. שעה לאחר מכן הם מגיעים לביקורת ואם ההזמנה לא נרשמה, זכיתם בפסילת ספרים ו"משכנתא שנייה"
סעיף 20(3)– קובע כי הרישום בהנהלת החשבונות ו/או ספר התקבולים והתשלומים יבוצע תוך 30 יום מתום החודש שבו בוצעה הפעולה. יחד עם זאת, סעיף 29 מחמיר וקובע כי אם הפעולה נרשמת ע"י בעל העסק, אזי, היא צריכה להירשם תוך 3 ימים ורק אם היא נרשמת ע"י אדם אחר (מנהל חשבונות) ישנם 30 יום לביצוע הפעולה.
עד כאן תמצית הוראות ניהול ספרים. אני ממליץ לכם בחום לפנות לייעוץ ספציפי לגבי כל עסק ועסק. אני שמח להציע לכם פגישת ייעוץ בעלות של 99 ₪+מע"מ. במסגרת הפגישה תזכו להסבר מקיף ולהכוונה מקצועית בנוגע להוראות ניהול ספרים בעסק. בתום הפגישה תהיו הרבה יותר בקיאים לגבי חובותיכם וזכויותיכם, ובנוסף אמליץ לכם על דרך הניהול המיטבית עבור העסק שלכם. סכום זה יקוזז במידה ותצטרפו לקבלת טיפול שוטף מחברת מנטו. ההצעה הינה בתוקף לשבוע ימים בלבד.