לתיאום פגישת יעוץ
עם יועץ מס מומחה

הנהלת חשבונות הוצאות רכב מוכרות

כל מה שרציתם לדעת על הוצאות רכב מוכרות ותחבורה ציבורית

 רבים מלקוחותיי פונים אליי ושואלים 'למה רק זה מוכר' או 'מה עדיף לי לקנות', אולי בכלל עדיף לנסוע במוניות- האומנם? בכדי להבהיר, אציג מספר היבטים ואתייחס באופן מקיף לחוקים ולפרשנויות בנוגע להכרה בהוצאות הנסיעה:

  • תחבורה ציבורית מוכרת ב-100%, כלומר, כל ההוצאה מוכרת וגם כל המע"מ מוכר, כך שמבחינת מיסוי אין ספק שעדיפה הוצאה של תחבורה ציבורית על פני רכב פרטי. מטרת המחוקק כאן היא כפולה, גם להפחית כלי רכב בדרכים וגם ליצור פרנסה לנהגים המקצועיים. יחד עם זאת, ישנם מקרים שבהם עלות הנסיעה יכולה להיות גבוהה בהרבה מאשר ברכב פרטי. מעבר לכך, יש המחשיבים את הנסיעה ברכב פרטי להרבה יותר נוחה ויעילה עבורם. בבואכם להכריע בין השתיים, צריך לקחת בחשבון שעלויות הנסיעה ברכב פרטי הם לא רק הדלק והתיקונים, אלא הם כוללות גם את ירידת הערך המשמעותית של הרכב. כך למשל, רכב חדש שעלותו כ-150,000 ₪, אשר מאבד בשנה הראשונה בין 30,000 ל-45,000 מערכו, אזי העלות החודשית היא בין 2500 ש"ח לכ- 4000 ₪. סכום גבוה לכל הדעות, כשבסה"כ נוסעים למשרד וחזרה. ברור, אם כן, שבמקרה זה הרבה יותר זול לנסוע במונית ולהשכיר רכב בסופי שבוע לטובת הבילויים המשפחתיים.
     
  • ברכישת רכב פרטי (עד 3.5 טון) אין כל הכרה במע"מ בעת הרכישה, ועל ההוצאות השוטפות ניתן בדרך כלל להכיר ב- 2/3 מהמע"מ. שאר ההוצאה המוכרת לצורכי מס הכנסה עומדת על 45%, שזה נפלא עבור עסקים קטנים, בייחוד לאור העובדה שהרכב לא נחשב כרכיב עיקרי במהות העסק. לעומת זאת, בעלי מקצוע אשר הרכב הוא 'כלי העבודה' שלהם, כמו למשל אינסטלטור הנוסע מבית לבית, הוא למעשה מפסיד מכך שהוא מקבל הכרה רק ב-45%, ויתכן שבמקרה שלו כדאי לשקול קניית רכב גדול מעל 3.5 טון, אם במילא הוא נוסע ברכב מסחרי להובלת הציוד, ואז ניתן יהיה להכיר לו ב- 100% מההוצאה וגם ב- 100% מהמע"מ לרבות ברכישה. בתקנות ניכוי הוצאות הרכב החדשות, תחולה מ 01/01/2008, הוצאות הרכב (כהגדרתן בתקנות) המוכרות הן, הגבוה מבין:
    1. הוצאות הרכב בניכוי שווי השימוש כפי שנקבע בתקנות לסוג הרכב המסוים.
    2. 45% מסך הוצאות הרכב (לגבי אופנוע שסיווגו L3 נקבע 25% מההוצאות).
     
  • התנאי הראשון להכרה בהוצאות הרכב הוא רישום הק"מ בתחילת השנה ובסוף השנה. למרבה הצער הרבה מייצגים אינם טורחים למלא פרט זה בדוחות הרכב שהם מגישים עבורכם, ובכך הם עשויים למנוע מכם את ההכרה בהוצאות הרכב בכלל. התנאי השני הוא שהרכב אכן משמש לטובת צרכי העסק, קרי, הגעה לספקים ולקוחות, הובלת ציוד וכיוב'. הוצאות נסיעה לעסק או למשרד ובחזרה בלבד אינן מוכרות לצורך מס כלל וכלל.
     
  • הוצאות מעורבות שחלקן פרטיות וחלקן עסקיות, במידה ולא נקבע כלל ברור, לא תהיינה מוכרות, כך למשל, הוצאות על משקפי ראייה או אגרת רשיון נהיגה אינן מוכרות לצורך מס אפילו אם מדובר בנהג מקצועי.
     
  • אחת השאלות השכיחות שאני נשאל היא לגבי ליסינג או רכישה. האמת היא שלליסינג במקרה של עצמאי אין כל משמעות מבחינת המס. הוצאות הפחת על עלות רכישת הרכב קובעות הכרה של 15% בשנה על רכב פרטי. הדבר זהה לגבי ליסינג, כאשר הדרישה תהייה לקחת את סה"כ עלות העסקה, כלומר המקדמה, סדרת התשלומים השוטפים והתשלום הסופי, ולהכיר רק ב-15% כל שנה. ידוע לי כי רבים ממשרדי המייצגים מטפלים בסוגיית הליסינג באופן לקוי ודוחפים הוצאה שוטפת של הליסינג. עליכם להיות מודעים לכך שמדובר בדרישת הוצאה לא חוקית בעבורכם, ובעקבות זאת קיים חשש כי תזומנו לדיון מול רשות המיסים, שבו המייצג שלכם בסך הכול ירוויח שכר טרחה ואילו אתם תצאו פגועים ונפסדים. כאן המקום להאיר שלגבי חברה בע"מ כן קיים יתרון בתקופת הפחת בעקבות הליסינג. אלו מכם שהעניין רלבנטי להם מוזמנים ליצור עימי קשר על מנת שאפרט בפניהם יותר לגבי ההשלכות הנובעות מכך.
     
  • קיימת אפשרות להכיר בעסק ב- 100% מההוצאה למס הכנסה גם על רכב פרטי וזאת ע"י הצמדת הרכב לעובד שמשלם על הרכב במשכורתו לפי שווי השימוש. בדרך זו ניתן להעניק לעובד הטבה במקום העלאת שכר ואף ניתן להגדיל באופן משמעותי את ההכרה בהוצאה. גישה זו מתאימה במיוחד לעסקים שהרכב הוא כלי עבודה עבורם כמו במקרה של אותו אינסטלטור, המעסיק תחתיו עובד שבמילא מגיע לביתו בסוף היום ולא עושה שימוש ברכב. מתן הרכב בסוף היום כהטבה תאפשר ליהנות מ-100% הוצאה מוכרת, כשבנוסף יש לציין כי לעובד תהיה עלות של מיסוי בגין ההטבה שקיבל, אלא שבדרך כלל דרגת המס שבה נמצא העובד לא עולה לו כל כך הרבה ביחס ליתרון המיוחס לעסק.
     
  • על פי אותו עקרון, בעסקים בהם בני הזוג עובדים יחדיו, והעסק הוא על שם אחד מבני הזוג, מותר לתת לבן הזוג השני משכורת עד גובה של 45,000 בשנה, כאשר זאת יכולה להיות בחלקה גם בצורת שווי שימוש ברכב. נקיטה בגישה שכזו תקנה לעסק 100% הוצאה מוכרת.
     
  • שאלה נוספת ששואלים אותי רבות היא, לדוגמא, אם נסעתי עם המשפחה לחופשה באילת, האם להכניס את הוצאות הדלק. תשובתי היא- בהחלט כן! אומנם נשמע אבסורדי, ואולם המחוקק קבע צורת חישוב לפיה חלק ההוצאה המוכרת יהיה 45%, מכאן ש- 55% ההוצאה הלא מוכרת זו בעצם ההוצאה המיוחסת לכם כהוצאה פרטית. המשמעות היא שאם לא תכניסו את כל הוצאות הרכב הפרטיות והלא מוכרות כביכול, אזי ה-45% שיכירו לכם יהיו לא מסה"כ ההוצאה, אלא רק מההוצאה שאמורה הייתה להיות במילא מוכרת ב-100%. זאת הסיבה שבעטייה כדאי שתכניסו את כל הוצאות הרכב.
     
  • ראוי לציין כי לאחרונה הועלו אחוזי ההכרה למספר סוגי עוסקים כמו מורי לנהיגה, רכב סיורי וכדומה, ומנגד, הורידו למונית מ- 100% ל- 90% את ההכרה בהוצאה. גם כאן, אלו מכם שהעניין רלבנטי להם מוזמנים ליצור עימי קשר על מנת שאפרט בפניהם יותר לגבי ההשלכות הנובעות מכך.
  • יש לשים לב להנחיות רשות המיסים בעניין השימוש בתוכנות לרישום הפרדה בין נסיעות עסקיות לפרטיות 

לחצו כאן עכשיו והרשמו לניוזלטר הנהלת חשבונות

1. מאת: morena

שלום, אם הכנסותי היו 45000 ש"ח בשנה נתונה וההוצאות שלי באותה שנה היו: 54000 שכ"ד (חדר עבודה אחד בבית פרטי) 6000 חשמל 6000 ארנונה מיסים 4212 יעוץ מס 9600 הוצאות דלק מה תהיה ההכרה המקסימאלית בהן כהוצאה?

2. מאת: mento

תשובה: הוצאות שכ"ד אינן מוכרות בבית פרטי, שאר הוצאות הדירה יוכרו כחלק יחסי מהדירה, הוצאות ייעוץ מס מוכרות במלואן, והוצאות דלק מוכרות רק 45%

3. מאת: morena

תודה ! אני שכירה בעלת עוסק פטור. אם הרווחתי בשנה כשכירה 100000 וכעצמאית 45000 נוספים בהינתן תשובתך הקודמת, אני זכאית ל 11962 ש"ח כך: 3428 ש"ח בגין הוצ' חשמל וארנונה (חדר עבודה 1מתוך 3.5) 4212 ש"ח בגין הוצאות יעוץ מס וכן 4320 ש"ח להוצאת דלק. אבל השומה יצאה 7200 ש"ח.. הכיצד?

4. מאת: mento

תשובה: ע"פ מה שרשמת הכנסות פחות הוצאות נותנות רווח נקי של 33,038 ש"ח, לאור משכורתך הסכום הנ"ל ימוסה ב-21% מס הכנסה, כך שהמכפלה היא בהחלט 7000 ש"ח בקירוב

5. מאת: nora

הי, רציתי לשאול, האם חובה על יועץ מס לבקש ממני את ערך הקילומטרז' של הרכב בתחילת השנה לטובת הכרה בהוצאת הנסיעה ברכב באותה השנה. תודה :)

6. מאת: mento

תשובה: אני לא רואה את ההגיון שבכך שכן הקילומטרז' בתחילת השנה זהה לקילומטרז' בסוף השנה הקודמת. ואם מאיזה שהיא סיבה זה לא נרשם ניתן להעריך זאת, למשל ע"י בדיקת רישום הקילומטרז' בביקור במוסך סמוך לתחילת השנה.

7. מאת: nora

התכוונתי לשאול בעצם, האם חובה על יועץ המס להצהיר עבורי על הקילומטרז' בכלל כדי להביא לזיכוי בעבור הוצאות רכב. תודה.

8. מאת: mento

תשובה: כן חובה לרשום את הקילומטרז' ופקיד השומה לא חייב להכיר בכלל בהוצאות הרכב אם הקילומטרז' לא נרשם, זאת למרות שלקילומטרז' אין קשר לחישוב החלק המוכר והלא מוכר יש לו את היכולת להצביע באם ההוצאות תואמות את כמות הק"מ שהרכב נסע ובכך לעיתים להעיד על העלמות מס

9. מאת: orit

שלום,החכמתי מקריאת המידע! בדו"ח המע"מ שאני מגישה האם הוצאות תיקון רכב טיפול במוסך מחשיבות רק חלק מהמע"מ כמו בהוצאות הדלק? תודה מראש על התשובה.

10. מאת: mento

תשובה: כן הוצאות אחזקת הרכב מוכר מתוכם רק חלק יחסי של המע"מ בהתאם לשימוש או שני שליש או רבע

11. מאת: יאיר השמאי

שלום, שתי שאלות: 1. האם הכרה גבוהה מ- 45% מחייבת רכב שמשקלו מעל 3.5 טון? 2. כשמאי מקרקעין עבודתי מחייבת שימוש אינטנסיבי ברכב: ביקור בנכסים ובמשרדי הרשויות השונות. האם הרכב יכול להיחשב אצלי ככלי עבודה? תודה יאיר

12. מאת: mento

תשובה: פסק דין מעלה אדומים נתן פתח להכרה במעל ל-45% הוצאת רכב אם יוכח שהרכב אכן משמש את העסק יותר אך מס הכנסה מסרב להכיר בכך והוציא חוזר כי לא יוכר מעל 45%, לפיכך האפשרויות שלך הם או לרכוש רכב מעל 3.5 טון או במידה ותתעקש לדרוש יותר מ-45% ללכת ולהילחם על כך בבית המשפט

13. מאת: רוני חשמל

שלום רב, שמי רוני ואני עצמאי ,עוסק מורשה,( קבלן חשמל ) כיום אין לי רכב הרשום תחת שמי, ואני שוקל לרכוש רכב חדש ( סקודה אוקטביה ) מהחברה. וזה יהיה הרכב היחידי שרשום על שמי האם ניתן לדרוש עליו 100% הוצאות ? הרי זהו הרכב היחידי שישמש אותי לעבודה. ומה עם המע"מ, והפחת השנתי?

14. מאת: mento

תשובה: רכב מסוג סקודה אוקטביה יוכר רק 45% מהוצאותיו, כקבלן חשמל הייתי ממליץ לך לרכוש רכב מסחרי מעל 3.5 טון אשר יתן לך גם הכרה מלאה בהוצאות וגם את המע"מ בחזרה.

15. מאת: sigal

במידה ואני משלמת מס על שווי שימוש ברכב חברה ונעדרתי שבוע מהעבודה. בתקופה זו חייבו אותי להשאיר את רכב החברה במשרד. האם אני יכולה להיות מזוכה מעלות המס עבור תקופה זו?

16. מאת: mento

תשובה: לא לצערי תצטרכי לשלם את מלוא השווי אפילו אם החזקת ברכב יום אחד בחודש אלא אם הצמידו את הרכב לעובד אחר ואז חלק מהשווי יחויב אצלו

17. מאת: גיא

שלום אני עצמאי - עוסק פטור. רציתי לברר לגבי הוצאות הרכב. ברכב שברשותי רק אני נוהג והוא משמש אותי גם לעסק. אבא שלי גם רשום כבעלים של הרכב, כלומר שנינו הבעלים של הרכב. האם זה יכול להוות בעייה בדרישה של הוצאות הרכב? כמו כן האם הביטוח חובה והמקיף גם נכללים בהוצאות הרכב? תודה.

18. מאת: mento

תשובה: אין שום בעיה עם הבעלות של הרכב, זה בסדר גמור וכמובן שהוצאות הביטוח הם חלק בלתי נפרד מהוצאות הרכב

19. מאת: alon

שלום אני נוסע כ4000 ק"מ בחודש האם מבחינת ההכרה בהוצאה על רכב עדיף לי לקנות רכב יד שנייה מאחת חברות הליסינג או עדיף לשכור רכב ? באיזה מקרה ההחזר יהיה גבוה יותר ?

20. מאת: mento

תשובה: בסוגיה שתארת יש שיקולים כלכלים מעבר לנושא המיסוי. מבחינת מיסוי יש יתרון שהרכב שלך כי על ההוצאות כמו מוסכים תקבל 2/3 החזר מע"מ ועל השכרת רכב אין החזר מע"מ בכלל

21. מאת: מאיר ב

במידה ואני בעל עסק אשר רוכש רכב בס"כ 160,000 ש"ח והעלות כוללת את המע"מ. האם ההחזר של 45% הינו על כל הסכום או על הסכום פחות המע"מ?

22. מאת: mento

תשובה: החישוב נעשה על מלוא הסכום כולל המע"מ רק כך בחשבון שה-45% שיוכרו יפרסו על פני מספר שנים (15% מתוכם יוכר בכל שנת מס)

23. מאת: יוריק

שלום רב, אני עצמאי עוסק מורשה, האם אגרת רישיון וטסט נחשבת כהוצאה, אם כן, האם יש צורך לחשב את ההוצאה על פני השנה או שמא בדיווח יחיד? תודה.

24. מאת: mento

תשובה: אלו בהחלט הוצאות רכב מוכרות ויש לרשום אותם בסכום אחד לפי התאריך של המסמך שבו שולמו

25. מאת: שושה

אני מורה לנהיגה :בחודשים 3-4 לא עבדתי דווחתי 0 הכנסות .אני פנסיונר של הצבא ומקבל משכורת חודשית האם אני צריך לשלם ביטוח לאומי בתור מורה לנהיגה למרות שאני משלם מהמשכורת ביטוח לאומי?

26. מאת: mento

תשובה: התשלום לביטוח לאומי נקבע בהתאם למעמד שהוגדר בביטוח הלאומי. במידה ונשארת במעמד עצמאי בתקופה זו אזי תצטרך לשלם ביטוח לאומי מצד שני החישוב היינו שנתי כעצמאי כך שההכנסה השנתית תתחלק על פני כל החודשים שהוגדרו כעצמאי

27. מאת: ריטה

שלום, אני עוסק מורשה מנהריה. שכרתי רכב מחברת השכרה לתקופה של כשלושה חודשים - הייתי צריכה לנסוע הרבה מאוד בין נהריה למרכז הארץ לפגישות וראיונות, עד שסגרתי עסקה. איך יוכרו הוצאות של שכירות, דלק, כביש 6 וחניות במרכז הארץ? תודה

28. מאת: mento

תשובה: הוצאות השכירות יוכרו 45% ולא יוכר המע"מ, הוצאות דלק וחניה יוכר 2/3 מע"מ במידה ויש בידך חשבונית מס. חשוב לשמור צילום רשיון רכב ולרשום את הק"מ בתחילת השכירות ובסוף השכירות לצורך הכנת דוח רכב בדוח השנתי

29. מאת: NewOne

התחלתי השנה כעצמאי. ברשותי רכב בן 7 שנים. ( לכאורה לפי 15% פחת לשנה - אין יותר פחת... ) . האם לצרכי דיווח על פחת אוכל לדרוש 15% לשנה משווי הרכב עם תחילת עבודתי כעצמאי ( לפי מחירון רוונטי ) , או ש"הפסדתי" את היכולת לדרוש פחת ? האם במצב כזה הפתרון רק לקנות רכב חדש/יד 2 ?

30. מאת: mento

תשובה: אפשר להכניס את הרכב לספרים לפי השווי כיום, מומלץ לרכוש הערכת מחיר בכמה שקלים דרך מחירון לוי יצחק, ומהערכה זאת תוכל להתחיל להפחית 15% כל שנה

31. מאת: salti

איזה רכב מעל 3.5 טון כדאי לקנות? יש עדיפות לחסכוניים? כולם זוללי דלק...

32. מאת: mento

תשובה: אנחנו לא מומחים לרכבים אלא למיסים, תתייעץ עם מוסכניקים

33. מאת: erezi

שלום, אנחנו חברה בע"מ של 2 שותפים. לשנינו רכבים קטנים ואנחנו משלמים כ 3000 ש"ח כל אחד שווי רכב.אנחנו מתלבטים האם נכון לנו לעבור לרכב מסחרי שיוכר באופן מלא. מה החשבון אותו עלינו לעשות? תודה

34. מאת: mento

תשובה: זה תלוי מה גובה הוצאות הרכב ומה המס השולי במשכורת, ככל שהוצאות הרכב גבוהות יותר שווה לשלם שווי מאשר להחזיק רכב שמוכר ב-100% ועלויותיו גבוהות בהרבה, צריך לבחון את הנתונים לכל מקרה ומקרה

35. מאת: מירי

שלום וברכה, האם ברכב מעל 3.5 טון יש הכרה בכל הוצאות הרכב כולל רשיון, אגרת טסט, ביטוחים וכדומה?

36. מאת: mento

תשובה: כמובן, גם ברכב מתחת ל-3.5 טון יש הכרה בכל אלה, ההבדל שרכב מעל 3.5 טון מקבל הכרה של 100% מההוצאה לעומת רכב רגיל שמוכר לו רק 45%

37. מאת: יאיר

שלום, אני עומד להפוך לעצמאי במקצוע יועץ הנדסי, ולרכוש רכב קטן לעבודתי. יש לנו רכב משפחתי נוסף בבית, והרכב החדש ישמש אך ורק לעבודתי. האם ניתן להכיר ב-100% של ההוצאה במקרה הזה?

38. מאת: mento

תשובה: לא, המצב הוא שתוכל הכיר רק ב-45% מההוצאה בלי קשר לכמה באמת תשתמש ברכב, זו החלטה שעושה את הדברים פשוטים ומונעת ויכוחים עם רשות המסים, לאחדים זה יתרון לאחרים חסרון אך זה המצב

39. מאת: בן בן

האם השכרת רכב לטובת הגעה למקום העבודה הוצאות דלק של בערך 3,500 ש״ח בחודש יוכרו כהוצאה מוכרת לעוסק פטור, לטובת ביטוח לאומי ומס הכנסה? יש חשבוניות דלק וחשבוניות להשכרה. ושכלול קילומטרז מאוד שקוף תודה

40. מאת: mento

תשובה: יוכרו 45% מכלל הוצאות הרכב

41. מאת: Dorin

שלום - אני עוסק פטור ואני המשתמשת הבלעדית ברכב שרשום על שם אבא שלי. האם אוכל להכיר בדלק ששילמתי ובתיקוני רכב שעשיתי כהוצאה מוכרת, לפחות 45% מההוצאות?

42. מאת: mento

תשובה: בהחלט אין הכרח שהרכב יהיה רשום על שמך וניתן יהיה להכיר בהוצאות הרכב, יש להכין דוח הוצאות רכב עם רישום הק"מ ולבצע התאמה להכרה רק ב-45% מההוצאות

43. מאת: dina

שלום, אני עוסק מורשה, מנהלת דיווח שוטף דו-חודשי (פנקס תקבולים) בעצמי וגם מכינה את הדוח השנתי לבד. בדיווח השוטף אני כבר מקזזת מהוצאות הרכב (מכניסה רק 0.66% מההוצאה), מדוע צריך שוב לקזז בדוח השנתי ב-45%? אשמח

44. מאת: mento

תשובה: את מבלבלת בין שני דברים, בשוטף מוכר 2/3 מע"מ למשל אם ההוצאה היא 118 ש"ח אז 12 ש"ח יהיו דרישה להחזר מע"מ תשומות ואילו יתרת ה-112 ירשמו במלואן כהוצאות רכב שמהם יתואם בדוח השנתי למס הכנסה 45% מוכר ו-55% לא מוכר

45. מאת: roey

שלום. אני עצמאי. אני מבין שהכרה בהוצאות הפחת הם 15% בשנה למשך 60 חודשים. האם בקניית רכב בליסינג אני אוכל להפחית את ההוצאה ב 36 חודשים וכך להגדיל את ההפחתה השנתית?

46. מאת: mento

תשובה: לא גם בעסקת ליסינג יש לחשב את מלוא סכום העסקה כולל כל התשלומים ב-3 השנים והמקדמה והמחיר בסוף ועל זה לקחת פחת של 15% בשנה

47. מאת: ישראל

ראשית, תודה רבה על המאמר!!! האם חברה/עמותה יכולים להיכנס לעסקת ליסינג תפעולי לטובת אחד העובדים? ההוצאה תוכר? האם צריך לזקוף שווי לעובד? מה קורה ברכישת רכב ע"י התאגיד והעמדה לטובת עובד? ההוצאה תוכר? צריך לזקוף שווי?

48. מאת: mento

תשובה: רכישת רכב ע"י חברה היא טעות כי חוץ מהעובדה שבכדי להצמידו לעובד ישולם מס בגין השווי גם הרכב מיד מאבד 20% מערכו בגלל הרישום על שם החברה. בכל מקרה יהיה מדובר ברכב של החברה ולא של העובד

49. מאת: חיים

המאמר בהיר וברור. תודה.

50. מאת: יוסף

1. האם הוצאות רכב שרשום על שם בת הזוג מוכרות באותה מידה כאילו היה רשום על שם העוסק עצמו, לרבות פחת? 2. האם על חשבוניות הדלק חובה לרשום את מספר הרכב? 3. היכן יש לרשום את מספר הק"מ של הרכב בתחילת שנה - האם די על דף חלק שיוכנס בתיק הרכב, או בטופס ספציפי כלשהו?

51. מאת: mento

תשובה: בשביל להכיר בפחת אתה חייב להיות רשום כבעל הרכב, ניתן להוסיף בן זוג כבעלים נוסף במשרד הרישוי בלי להעביר יד וללא תשלום. כן חובה לרשום את מספר הרכב על חשבוניות התדלוק. את ק"מ הרכב רושמים בדוח הרכב שמצרפים לדוח השנתי

52. מאת: אביבה

שלום, פתחתי עסק ב-4/2013, ברשותי רכב פרטי משנת 2011, הרכב משמש בין היתר גם לפגישה עם לקוחות, האם אני יכולה לקזז הוצאות פחת על הרכב, וכמה?

53. מאת: mento

תשובה: כן את יכולה לקבל פחת מתאריך הפעלת הרכב בעסק. מחיר הרכב לצורך ההפחתה יהיה לפי מחירון לוי יצחק למועד ההפעלה. כמדומני יש להם שירות של קבלת מחיר הרכב לתאריך שאת מבקשת

54. מאת: רמי

שלום, אני משכיר דירה בת 3 חדרים, ואחד החדרים משמש לי כמשרד, האם אני יכול להכניס שליש משכר הדירה כהוצאה?

55. מאת: mento

תשובה: לא אלא אם כתוב מפורשות בחוזה השכירות כי שליש מהדירה משמש לעסק ואתה מנכה במקור 35% מהתשלומים לבעל הדירה

56. מאת: אבי

אשתי ואני עצמאים (עוסקים מורשים). שנינו עובדים בבית (בחלל של כשליש מהדירה). כמה אחוזים מכל הוצאה ביתית מותרת (ארנונה וכו') כל אחד מאיתנו יכול לנכות?

57. מאת: mento

תשובה: 33% רק אחד ממכם

58. מאת: Danielle

שלום, המאמר נפלא. שתי שאלות:1. האם בהכנסת ההוצאות למערכת החשבונות יש להכניס 100% של הוצאות הרכב וולתקן רק בסוף השנה? או שמא להכניס רק 45%? כי לא ברור לי איך מחשבים את המע"מ כך מתוך המערכת. 2. האם כל הוצאות הרישוי והביטוח מוכרות ב45% והאם שיעור הפחת קבועים כ15% לכל הרכבים?

59. מאת: mento

תשובה: 1. כן רושמים את כל ה-100% ומתאמים בדוח התאמה למס בדוח השנתי. 2. כן כל הוצאות הרכב מוכרות ולגבי רכב פרטי עד 3500 ק"ג זה אכן 15% פחת לכל סוגי הרכבים

60. מאת: יואב

שלום. כתבה מצוינת אך לא הצלחתי להבין עד הסוף את הסוגייה הבאה: נניח ואני שכיר בחברה בע"מ ואני מקבל ממנה רכב פרטי צמוד ומשלם בגינו שווי שימוש לפי הקבוצה הרלוונטית. האם 100% מהוצאות הרכב (דלק, טיפולים וכו') מוכרות או רק 45%? כמו כן, האם בשווי השימוש מחושב גם הדלק? תודה!

61. מאת: mento

תשובה: כאשר משולם שווי ע"י העובד ההוצאה תוכר ב-100% לחברה אך עדין למע"מ רק שני שליש. בשווי נכללים סך כל הוצאות הרכב לרבות דלק

62. מאת: איציק

שלום ותודה מראש על המידע ! כעצמאי- האם הוצאות הפחת לרכב בשיעור 15% הינן מלאות או שהן גם כפופות ליחוס הוצאות הרכב 45% דהיינו 15*45% כנ"ל השאלה לגבי פחת לרכישת טלפון סלולרי

63. מאת: mento

תשובה: הפחת של הרכב גם כן כפוף ל-45% הכרה. לגבי מכשיר סלולרי מוכר כל ה-100% פחת, התאמת סלולרי קיימת רק לגבי השימוש

64. מאת: איציק

אכן התייחסות מיקצועית ומהירה לציבור הרחב ויישר כח על כך. להבנת ההתייחסות ב- 63 לגבי הטלפון הסלולרי המשמש כיום בנוסף לטלפון לשימוש נרחב לצרכי עבודה באינטרנט, מיילים, מיסרונים וקבוצות עבודה ב- WatsApp האם הפחת ליחוס - הוא 33% או 15%והאם הוא מסכום עלות המכשיר ? תודה

65. מאת: mento

תשובה: אני טוען ל-33% פחת, מאחר ומדובר במחשב לכל דבר ועניין אך רשות המיסים כמובן דעתה שונה, ושווה לדרוש ולהתווכח על כך. וכמובן שזה מסכום עלות המכשיר

66. מאת: איציק

פשוט - תודה על היעוץ והעזרה ולוואי וירבו כמותכם

67. מאת: meir

שלום , אני בעל חברה בע"מ ( מקבל משכורת ) ברצוני לקנות 2 רכבים חדשים בשווי של כ- 250000 ש"ח כ"א ( המכירה הינה בתשלום חודשי ) לא ליסינג האם כדאי לרשום את הרכבים על שם החברה או פרטי ואם כן כיצד נרשמים ההוצאות לרכבים וגם שווי השימוש תודה

68. מאת: mento

תשובה: הדרך הזולה היא לפתוח עוסק מורשה שנותן שירותים לחברה ולקנות את הרכבים בעוסק מורשה

69. מאת: ran

תודה על המאמר המפורט , רציתי לשאול , אני עוסק פטור המגיש את הדוח באופן עצמאי , עד כה הגשתי הוצאות רכב של דלק ביטוחים ומוסך. עפ"י הבנתי מהמאמר אוכל להגיש גם הוצאת פחת על הרכב שרכשתי. עלותו היתה 62000 ש"ח שמשולמים ב36 תשלומים . הסכום שיוכר אם כך יהיה 15% בשנה כלומר 9300ש"ח ?

70. מאת: mento

תשובה: זה נכון, עליך להכין טופס פחת וכמובן שמתוך הסכום הנ"ל יוכרו כמו שאר הוצאות הרכב רק 45%

71. מאת: מרדכי גוריון

אני עובד כשכיר ומקבל אחזקת רכב 1320 ש"ח לחודש עבור הוצאות דלק. במקביל אני מעוניין לפתוח תיק עצמאי ולהגיש חשבוניות תמורת שירותי סיעוד פרטיים הכוללים ביקורי בית. איך מחשבים את הוצאות הרכב במקרה זה?

72. מאת: mento

תשובה: זאת איננה שאלה של מיסוי, זה בינך לבין הלקוח לפי מה שאתה תחליט

73. מאת: veredA

אני עוסקת פטורה, הרכב המשפחתי משמש לעיתים לייצור ההכנסה ,חישוב הוצאות הדלק נעשה לפי פר נסיעה בודדת , האם גם מהסכום המתקבל יש לראות רק 45 % כהוצאה מוכרת ?

74. מאת: mento

תשובה: עליך לרשום את כל הוצאות הרכב גם ההוצאות מהנסיעות הפרטיות וגם מהעסקיות הכל ביחד ורק אז לעשות התאמה למס. לא ניתן לדרוש רק עבור החלק העסקי

75. מאת: דרור

שאלה, אבא שלי מעוניין להעביר את הרכב שלו (בן 6) על שמי או על שם אשתי. כרגע אשתי ואני שכירים. ייתכן ותוך כשנה אשתי תהיה עצמאית והוא ישמש אותה לעבודתה? האם יש חשיבות לרשום את הרכב על שמה לשם הכרה בהוצאות הרכב, או שניתן לרשום אותו על שמי? האם יש משמעות לפחת של רכב בן 6?

76. מאת: mento

תשובה: לצורך פחת הרכב צריך להיות רשום על בעל העסק. במשרד הרישוי ניתן תמיד להוסיף בן זוג כבעלים ללא עלות וללא יד נוספת. המשמעות של פחת של רכב בן 6 היא לפי שוויו, אם הוא שווה קצת אז הפחת יהיה קצת ואם הוא שווה הרבה אז הפחת יהיה הרבה

77. מאת: אבישג

שלום רציתי לדעת. יש לי רכב שמשמש לעסק הגינון שלי. הרכב מעוקל בב"ל. האם אפשר להכיר בהוצאות הרכב?

78. מאת: mento

תשובה: כמובן אין קשר בין העיקול לבין העובדה שהרכב משמש את העסק

79. מאת: מרפאה בעיסוק

אני מרפאה בעיסוק עוסקת מורשה שעושה טיפולים בבתים של האנשים ונוסעת לצרכי עבודתי כ30000 ק"מ בשנה, כך שהכרה של 45% בהוצאות ממש לא מכסה את ההוצאות בפועל שיש לי על עבודתי עם הרכב. אני מתלבטת בין החלפת הרכב שלי לחדש, לבין לקחת רכב בשיטה של ליסינג תפעולי. איפה אקבל הכרה של 100% ?

80. מאת: mento

תשובה: זה לא ישנה כלום מבחינת ההכרה בהוצאה, בכדי להכיר ב-100% את צריכה או קטנוע או רכב מעל 3.5 טון או תחבורה ציבורית

81. מאת: itzikma

שלום, האם ביטוח הרכב רישיון הרכב מוכרים במלואן? אשמח לתשובה

82. מאת: mento

תשובה: כמו שאר הוצאות הרכב מוכרים רק 45%

83. מאת: kobi

אשתי עוסקת פטורה, בימים אלו אנו שוקדים על ייבוא מוצרים. האם כדאי להמשיך את העוסק פטור עד הסכום המותר ורק אז לפתוח עוסק? והאם עדיין נהנה מהפטור עד גובה הסכום של תקרת העוסק הפטור?

84. מאת: mento

תשובה: השיקול אם להיות עוסק פטור או מורשה איננה קשורה ליבוא מוצרים אלא בעיקר למי הלקוחות שקונים אותם, האם אנשים פרטיים או עסקים. וכמובן במכירה תמשיכו להנות מהפטור של עוסק פטור עד התקרה אך ביבוא תשלמו את המע"מ.

85. מאת: itz

שלום, בהתאם לנכתב: "בעסקים בהם בני הזוג עובדים יחדיו, והעסק הוא על שם אחד מבני הזוג, מותר לתת לבן הזוג השני משכורת עד גובה של 45,000 בשנה, כאשר זאת יכולה להיות בחלקה גם בצורת שווי שימוש ברכב. נקיטה בגישה שכזו תקנה לעסק 100% הוצאה מוכרת". זה יכול להיות גם רכב עד 3.5 טון?

86. מאת: mento

תשובה: התשובה היא כן רק יש לשים לב לתקנות החדשות בעניין עבודת בני זוג כמו נחיצות, ועבודה בפועל שלולא הייתה נעשית ע"י בן הזוג הייתה נעשית ע"י עובד אחר

87. מאת: ג\'ימי

אני בעל עסק מורשה ואין בבעלותי רכב. אני שוכר רכבים לנסיעות לצורך העסק. מה אחוז ההכרה למע"מ ומה למס הכנסה?

88. מאת: mento

תשובה: שכירות רכב אינה מוכרת למע"מ, במס הכנסה ניתן להכיר 45%

89. מאת: Michal

שלום, אני עצמאית ומחזיקה רכב בהסדר של ליסינג תפעולי (לא רכישה ולהבנתי אין עניין של פחת). האם ההוצאה המוכרת תהיה 45% בלבד מסך הוצאות הרכב, כולל דלק, כביש 6 וחניות או שישנה אופציה אחרת?

90. מאת: mento

תשובה: גם בליסינג צריך לרשום את הרכב כרכוש קבוע ע"י חישוב סה"כ המקדמה, בתוספת התשלומים הצפויים והתשלום בסוף הדרך ועל זה יש לעשות פחת 45%

91. מאת: ofer

שאלה: ברשותי רכב מסחרי אחוד וקטנוע. כשאני צריך ליסוע רק לפגישות אני משתמש בקטנוע, אבל כשאני צריך להוביל סחורה אני משתמש ברכב. האם אני יכול לקבל הכרה במס על הוצאות 2 הרכבים? תודה, עופר

92. מאת: mento

תשובה: כן

93. מאת: יוסי

1. תודה על המאמר 2. איך ניתן להכיר בהוצאות דלק ששולמו ע"י המעביד עבור נסיעות עסקיות, לרכב שרשום ע"ש העובד?

94. מאת: mento

תשובה: בגין החזר נסיעות לעובד על שימושו ברכבו הפרטי יש לחייבו בתלוש ואז ההוצאה מוכרת מעצם תשלום המשכורת, יש לציין כי אין מדובר בבחירה אלא חובה לחייב את העובד בתלוש שלו בגין החזרים אלו.

95. מאת: משווק מורשה

שלום אני ואשתי עובדים כעצמאים (עסק מורשה- שותפות) בתחום הסלולר והתקשורת, המשרד שלנו נמצא בבית ורוב היום אני על הרכב לספק סחורה ללקוחות ולחנויות, קניתי לפני חודשיים רכב בליסינג מימוני קאיה פורטה שאלה ראשונה: האם שווה לי להלחם לקבל יותר מ45% הכרה? ב. איזה הוצאות בבית מוכרות?

96. מאת: mento

תשובה: נכון לעכשיו מס הכנסה אינו מתיר מעבר ל-45%, ישנם חברות שמספקות GPS לרישום הנסיעות והם נלחמות על כך אך ללא ערבות מובטחת. הוצאות הבית ניתן להכיר חלק יחסי של חשמל, מים, ארנונה וועד בית בהתאם למספר החדרים בבית

97. מאת: תומר

שלום, אני עוסק פטור כמה שנים. באמצע ספטמבר השנה רכשתי רכב בן שנתיים, האם אני יכול לקבל 15% פחת כהוצאה מוכרת או רק על החלק היחסי של השנה (3.5 חודשים)? מאיזה סכום מחושב הפחת - מחירון לוי יצחק/הסכום שאני שילמתי למוכר?

98. מאת: mento

תשובה: מוכר רק החלק היחסי של השנה וזה כמובן מועבר גם לתיאום בדוח רכב (רק 45% מזה מוכר). המחיר במקרה שלך יקבע לפי מחיר הרכישה שקנית, מומלץ שיהיה מסמך שמאשר את התשלום שבוצע

99. מאת: סמי

אני משתמש בלעדי באוטו שאינו רשום על שמי (שייך לאחיין שלי), שילמתי ביטוח ואת כל הוצאות הרכב, האם אני יכול להכניס הוצאות אלה כהוצאות מוכרות? תודה רבה.

100. מאת: mento

תשובה: כן ניתן להכיר בהוצאות למעט פחת

101. מאת: ZEZO

שלום , ברשותי אני ואחי חברה בע"מ היקף הכנסות של 25000 שח חודשי . ברצוני לרכוש 2 רכבים לחברה לכל אחד מהבעלים. ( גם לשימוש לנסיעות וגם למשלוחים.) 1. איך נעשה חישוב החזר על הרכב? 2. האם השכרה או ליסינג נכלל ב 45 % ? 3. האם עדיף ליסינג או קנייה רגילה?

102. מאת: mento

תשובה: כאשר רכב נרכש בחברה יש לשלם שווי רכב בתלוש המשכורת של מי שעושה שימוש ברכב ואז הרכב יוכר 100% לעניין מס הכנסה. אין עדיפות מבחינת מיסוי בין רכישה לליסינג

103. מאת: סנדרו

מאמר חשוב ומלמד. אישתי ואני עוסקים פטורים. אנו צריכים רכב(סקודה אוקטביה)שישמש כ- 95% לעבודה.נוסעים כ- 3,000 ק"מ בחודש. בהנחה שנחזיק ברכב 5 שנים,מה נכון לנו מבחינת מיסוי? 1. לרכוש רכב חדש מהיבואן? 2. לרכוש רכב בליסינג (עסקת חשבונית שכירות)? 3. פיתרון אחר? אשמח להמלצתכם. תודה

104. מאת: mento

תשובה: אין עדיפות מבחינת מיסוי בין רכישה לליסינג

105. מאת: דדי

תודה על המידע החשוב! 1. האם יש דרך להוכיח שהשימוש העיקרי ברכב פרטי הוא ברכב הוא לטובת עבודה (99%) ולהיות מזוכים ביותר מ- 45%? 2. שמעתי על מערכת שנקראת SaveTax המבצעת מעקב ורישום נסיעות עסקיותפרטיות. האם היא אכן תורמת לי מול מס הכנסה ותאפשר להכיר לי ביותר מ- 45% ? תודה!!!

106. מאת: mento

תשובה: אם תפנה אליהם הם כמובן יסבירו לך למה מומלץ להשתמש במערכת שלהם. עליך לדעת שעמדת רשות המיסים לא מסכימה איתם ובכל זאת יש מקום לוויכוח ולכן נשאלת השאלה עד כמה הוויכוח שווה לך כלכלית, במילים אחרות האם תהיה מוכן להלחם על כך בדיונים ובבתי משפט

107. מאת: סנדרו

אישתי ואני עוסקים פטורים.צריכים רכבשישמש כ- 95% לעבודה שלה. נוסעים כ- 3,000 ק"מ בחודש 3. האם מומלץ שאישתי תשלם לי שכר של 45,000 ₪ בשנה, נזקוף את הרכב לזכותי ולשלם שווי שימוש? האם זה יגדיל את ההכרה ויעזור לנו? 4.האם 45,000 ₪ כולל כבר את שווי השימוש? תודה!

108. מאת: mento

תשובה: לא ברור כיצד עוסק פטור יכול להרשות לעצמו לשלם 45,000 משכורות ועוד שווי רכב ועוד הוצאות רכב אז הוא חייב כבר להפסיד ועדיף שיסגור את העסק. אתם זקוקים לייעוץ פרטני, אין לזה תשובה פשוטה, וקצרה היריעה מלהסביר עד כמה שגוי הרעיון שהצעתם

109. מאת: shurabura

שלום, אני נדרש להוציא רשיון נהיגה בינלאומי לטובת נסיעת עבודה. האם אפשר להכיר כהוצאה מוכרת? תודה.

110. מאת: mento

תשובה: סוגיה מעניינת, במידה ומלבד לנסיעת העבודה לא תעשה שום שימוש לצרכים פרטים בחו"ל אז יש מקום להכיר בכך ולצרף להוצאה הצהרה כי הרשיון הנ"ל הוצע רק למטרת העבודה ולא למטרה פרטית

111. מאת: לקנר

אני עובד כמפקח עבור משרד הביטחון (משרד עצמאי), תחום הפיקוח שלי הוא מעל 200 ק"מ וזו העבודה העיקרית שלי, ואני נוסע בסביבות 2000 ק"מ בחודש האם אני זכאי ליותר מ 45% הוצאות דלק? לפי ההגדרה אני בעצם יכול להיות רכב סיורי ?כי מתוקף תפקידי אני מסייר בכל האתרים שתחת אחריותי. תודה

112. מאת: mento

תשובה: בחוק היבש התשובה היא לא, אבל במקרה כמו שלך הייתי משיג חוות דעת ונלחם על זה למרות שאין ערובה להצלחה בעניין

113. מאת: ניב

אני מעוניין לרכוש רכב לעסק בשווי 190000 במימון חודשי 2000 שקל עם מקדמה 40000שקל ביטוח חודשי 1000 שקל דלק 1500 שקל כמה יוכר לי בהוצאות מתוך הסכום הנ"ל? ואיך לרכוש בעסקה זו או שעדיף בליסינג או שבכלל שווי שימוש?

114. מאת: mento

תשובה: הוצאות רכב תמיד יוכרו רק 45%, המקדמה תחולק על פני מספר השנים של התשלום. ההמלצה שלנו זה לא לעשות ליסינג אלא לרכוש רכב זה הכי חסכוני

115. מאת: יורם

שלום אני בעל חברה (שכיר בעל שליטה) ורעיתי עוסקת מורשה. אנו רוצים לרכוש רכב חדש ומתלבטים בין קניה ישירה לבין ליסינג תפעולי. מה עדיף קניה ישירה או ליסינג ועל מי משנינו לרשום את הרכב (האם אפשר על שנינו) תודה יורם

116. מאת: mento

תשובה: תמיד עדיף רכישה על פני ליסינג. לעניין איך לרשום את הרכב במצבכם אני חושב שזה מצריך יעוץ פרטני, קיימות מספר אפשרויות וצריך לבחון אותם לעומק.

117. מאת: tiltil

שלום, יש לנו משרד עו"ד, שבו עורכי הדין משתמשים ברכב בליסינג תפעולי פרטי (קרי מקדמה בהתחלה, תשלומים שוטפים למשך 36 חודשים ואז מחזירים את הרכב). אני מניחה שהמע"מ בגין ההוצאות הנ"ל לא ניתן לקיזוז, תקן אותי אם אני טועה. אך האם 45% מההוצאות הנ"ל מותרות בניכוי לצרכי מ"ה?

118. מאת: mento

תשובה: את המקדמה יש לפרוס בטופס הפחת ל-3 שנים במידה ואין אופצית רכישה בסוף התהליך. כל השאר נכון אבל אם מפורט בחשבונית בנפרד הוצאות אחזקה אזי בגינם ניתן לקבל 2/3 מהמע"מ

119. מאת: litalm

במשרד עו"ד של בן זוגי, יש 2 שותפים (עוסק מורשה). כאשר ההכנסות וההוצאות הן משותפות. אחד מהשותפים היה מעורב בת. דרכים בתחילת 2014 ורכבו הושבת ועל כך קיבל שיפוי מחברת הביטוח. האם יש לחשב רווח הון שיהווה את השיפוי בניכוי העלות המופחתת?

120. מאת: litalm

בהמשך לשאלה הקודמת. האם ניתן לקזז רווח הון מרכב של שותף אחד מהפסד הון שנבע ממכירת רכב של שותף שני? כאמור מדובר בשותפות שהיא עוסק מורשה

121. מאת: mento

תשובה: בשותפות כל הנכסים שייכים לשותפות ולא לשותפים, רווח ההון יחושב לשותפות וכל שיפוי שנתקבל מחברת הביטוח יירשם כהכנסה ממכירת הנכס ובהתאם יחושב הרווח הון. כמובן שניתן לקזז הפסדים בין נכסים השייכים לשותפות לא כאלו השייכים לאחד השותפים

122. מאת: litalm

תודה על התשובות. האם היינו צריכים לדווח על רווחהפסד ההון תוך 30 יום מיום המכירההשבתת הרכב? כאמור השבתת הרכב והשיפוי בגינה היתה במהלך שנת 2014 ועד כה לא דיווחנו למס הכנסה על כך.

123. מאת: mento

תשובה: ע"פ החוק היבש כן אבל בדרך כלל לא עושים מזה סיפור אם זה מוגש במסגרת הדוח השנתי

124. מאת: yaniv

לעוסק מורשה היה רכב פרטי בטופס פחת של השותפות. באמצע השנה הוא החליט להעביר את הרכב לאשתו ולעצמו לקח רכב בליסינג תפעולי.כל ההוצאות בגין הליסינג התפעולי נרשמות בעסק. מה עושים עם הרכב הפרטי שברשותו? כיצד מוציאים אותו מטופס הפחת?

125. מאת: mento

תשובה: על השותפות לרשום חשבונית בגין סכום מכירת הרכב לאחד השותפים לפי מחיר ראלי ולהגיש דיווח על רווח הון. כמו כן גם הרכב שנלקח בליסינג אין להכיר בהוצאה שוטפת אלא יש להקימו כרכוש קבוע בפחת ולהכיר 15% לשנה מערך כלל העסקה כלומר מקדמה תשלומים צפויים תשלום בסוף

126. מאת: yaniv

זה היה מהיר..תודה. העניין הוא שהשותפים הקימו את השותפות כשהרכב כבר היה ברשותם, קרי הרכבים הפרטיים לא נרכשו ע"י השותפות. בעת הקמת השותפות נרשמו הרכבים בטופס הפחת, לבקשת רואה החשבון. האם התשובה נשארת בעינה? לעניין הליסינג- מדובר בליסינג תפעולי ולא מימוני.

127. מאת: mento

תשובה: מרגע שהרכב נרשם בפחת הוא למעשה נרכש ע"י השותפות, אין פרשנות אחרת לכך. לעניין הליסינג אם בסוף הדרך יש אופציה לרכישת הרכב הרי שמדובר ברכישת רכב ולא משנה איך יקראו לזה תפעולי, מימוני או סתם רכב

128. מאת: yaniv

תודה, ושאלה אחרונה.... כאמור העברת הרכב היתה לפני כמה חודשים. זה בסדר להוציא חשבונית מס קבלה עכשיו? האם צריך להעביר בפועל את סכום המכירה הרעיונית לחשבון הבנק של השותפות? האם יש לשלם מע"מ בגין המכירה? שכן בעת הרכישה המע"מ בגינו לא קוזז

129. מאת: mento

תשובה: כן יש לרשום חשבונית רטרואקטיבית, בפועל מכירת רכב היא תמיד ללא מע"מ ומאחר ומדובר ברווח הון אז זה לא חלק מהדיווחים השוטפים למע"מ כך שלא תזדקקו לדוחות מתקנים. אין חובה להעביר את הכסף אבל זה מעורר הרבה שאלות על איזה מין שותפות אתם ואיך באמת מתחלקים הרווחים וההוצאות

130. מאת: yaniv

מדובר בשותפות משפחתית, וישנה התחשבנות בין השותפים לגבי המשיכות השונות. תודה רבה על התשובות

131. מאת: yanivm

שלום רב, אני עוסק מורשה ויש לי רכב בעסקת ליסינג תפעולי. האם אני משלם גם שווי רכב וגם ההוצאות מוכרות רק כ 45%?

132. מאת: mento

תשובה: עוסק מורשה לא משלם שווי, את השווי משלם רק עובד שהרכב מוצמד אליו ואז המעסיק זכאי להכרה ב-100% מההוצאות

133. מאת: dori

שלום אני שכיר ומקבל הוצאות נסיעה (אוטובוס) אך אני מגיע לעבודה ברכבי הפרטי ומשלם מכספי על חניון (מנוי חודשי) האם יש אפשרות שמחיר החניה יהיה הוצאה מוכרת למס ?

134. מאת: mento

תשובה: כשכיר אינך יכול לדרוש הוצאה כזו

135. מאת: ענת

מה לגבי הוצאות חניה?

136. מאת: mento

תשובה: גם הם מוכרות 45% למס הכנסה

137. מאת: nava

שלום, רציתי לדעת האם האמור במאמר רלוונטי רק לעצמאיים או גם לשכיר בחברה שמשתמש ברכבו הפרטי לצורך נסיעות עסקיות באופן קבוע. האם החברה יכולה לרשום 45% מסך הוצאות הרכב של אותו עובד? והאם כל ההוצאות נכללות או רק הוצאות ספציפיות כמו קילומטראז'?

138. מאת: mento

תגובה: מתייחס רק לעצמאי. שכיר לא מקבל כלום, מה שיירשם לו בתלוש כהחזר הוצאות רכב יחויב הכל במס

139. מאת: ערן

שלום רב אני מדריך כושר העובד בשכר אומנים מחברה מסויימת, האם אני זכאי לדרוש החזר הוצאות רכב, ביגוד וציוד? אציין שאני חייב רכב בשביל ל"סחוב" איתי ציוד כבד לצורכי עבודה, ביגוד וכדומה או כדאי לי לעבור לעוסק פטור, מורשה...? תודה מראש

140. מאת: mento

תשובה: בשכר אומנים אינך רשאי לדרוש הוצאות אלו, ומבחינת מיסוי בהחלט כדאי לך להיות עוסק פטור, אבל יש לבחון היבטים נוספים כמו האם אתה נהנה מביטוח לאומי בשכר האומנים

141. מאת: ענת

שלום רב, הוצאות חניה - מע"מ 100% או 2/3? אשמח לתשובה

142. מאת: mento

תשובה: 2/3 או 1/4 תלוי ביחס ההוצאה העסקית מהסה"כ, וכמובן לדרוש חניה גם פרטית וגם עסקית כי זה מתואם

143. מאת: תמי

שלום -עוסקת פטורה ומשתמשת בלעדית ברכב שרשום על שם אחייניתי. לא שמרתי את הקבלות על דלק, אך יש חיובים באשראי שלי, האם אוכל להצהיר על דלק כהוצאה? בביטוח רשומות אני והאחיינית, האם אני יכולה להגיש אותו כהוצאה 45%? ברכב שאקנה יד שניה, האם הסכום לחישוב פחת הוא סכום הרכישה/לוי יצחק?

144. מאת: mento

תשובה: את יכולה לנסות לדרוש את הוצאות הדלק על סמך האשראי, פקיד השומה לא חייב להסכים להכיר בכך שכן אינו יכול לדעת איזה רכב תודלק. אין בעיה לדרוש את כל הוצאות הרכב למעט פחת אם הרכב לא על שמך. פחת יחושב ממחיר הרכישה ע"פ זכרון דברים בצירוף אישור תשלום

145. מאת: קובי

אני שכיר בחברה בע"מ שבבעלותי, לאישתי יש עסק פטור והיא גם שכירה בעסק שלי. היכן הכי כדאי לשים את הרכב של אישתי - אצלי, אצלה, בפרטי?

146. מאת: mento

תשובה: זה דורש ניתוח מעמיק של כל אחת מהאופציות וזה תלוי בגובה ההכנסות הן שלך הן של אשתך והן בחברה בע"מ וכן בסוג הרכב ובגובה ההוצאות שלו. אתה מוזמן לתאם ולהגיע לפגישת ייעוץ וננתח זאת עבורך

147. מאת: דרור

שלום, תודה על המאמר. מבקש עצה. אשתי עוסקת מורשה משלמת מס בדרגה של 21%. יש לה רבה נסיעות. מה מבין האופציות הבאות עדיף: א. ליסינג תפעולי במחיר של 1900 שח בחודש, לא כולל מעמ ב. לקנות רכב, בעלות של 60000. יש הוצאות של ביטוחים, טיפולים וכו. נאמר 10,000 שח בשנה תודה רבה!

148. מאת: mento

תשובה: עדיף לרכוש רכב

149. מאת: אלי

שלום רב, שאלות בעניין פחת רכב. 1 - כמה שנים בדיוק זה פחת ? 2 - חישוב פחת זה כל שנה 15% מתוך 45% - ז"א אם רכב עלות שלו 100.000 ש''ח, אז 45% זה 45.000 ש''ח וכל שנה פחת הוא 15% מתוך 45.000 ש'ח שזה 6750 ש''ח בשנה ? מה קורה עם מחליפים רכב לפני תום שנות פחת? אם המונה פחת מתאפס מחד

150. מאת: mento

תשובה: לכל נכס יש אורך חיים שונה שנקבע בתקנות כמו שציינת רכב מקבל 15% בשנה כלומר הנכס יופחת במלואו תוך 6 שנים ו-2/3. למעשה על רכב של 100,000 הפחת השנתי יהיה 15,000 והתיאום של ה-45% יהיה בדוח הוצאות הרכב. כאשר הרכב נמכר יעשה חישוב רווח הון - התמורה פחות עלותו המופחתת בספרים.

151. מאת: יולי

שלום, בעלי עוסק מורשה בתחום שיפוצים, אני עובדת אצלו בתור מנהלת חשבונות שלו מהבית, האם הוא יכול לקנות רכב עבורי כחלק מהמשכורת שלי ולהכיר 100% על ההוצאה עבור הרכב ? תודה מראש

152. מאת: mento

תשובה: לא זאת לא הוצאה עסקית שקשורה ליצור ההכנסה

153. מאת: יולי

אז לאיזה מקרים נוגעת פסקה זו:על פי אותו עקרון, בעסקים בהם בני הזוג עובדים יחדיו, והעסק הוא על שם אחד מבני הזוג, מותר לתת לבן הזוג השני משכורת עד גובה של 45,000 בשנה, כאשר זאת יכולה להיות בחלקה גם בצורת שווי שימוש ברכב. נקיטה בגישה שכזו תקנה לעסק 100% הוצאה מוכרת.

154. מאת: mento

תשובה: כאשר בן הזוג בפועל משתמש ברכב בעבודתו בעסק, לא ניתן להצמיד רכב לעובד שכלל לא עושה שימוש ברכב.

155. מאת: יולי

הבנתי תודה, עוד שאלה האם אפשר לעוסק מורשה להחזיק 2 מכוניות ולהכיר בהוצאות 45%?

156. מאת: mento

תשובה: רק כאשר יש סיבה הגיונית כמו למשל באחד הרכבים משתמש העובד או שיש גם קטנוע וגם פרטי בהתאם לאזור השימוש

157. מאת: רון

שלום,אני עוסק מורשה ואשתי עובדת איתי בעסק, שאלתי היא האם כדאי לרכוש רכב בשיטת ליסינג מימוני (חדש או ליסינג שני) ולהצמיד את הרכב לאשתי ולנכות לה בתלוש שווי מס ואז לקבל 100% הוצאה מוכרת או לקנות רכב יד שניה ב- 100,000 ולרשום אותו על העסק ולקבל עליו 45% ?תודה רון

158. מאת: mento

תשובה: עדיף לקנות רכב יד שניה ולקבל 45%

159. מאת: בנימין

שלום רב, יש לי חברה בע"מ , תחום העיסוק פרסום ושיווק (מערכות מחשוב) . אני רוצה לקנות רכב לחברה לצורך העסק. רציתי לשאול לגבי קיזוז מע"מ ומס. האם יש בכלל קיזוז מע"מ ומס על רכישת רכב לעסק או לא?

160. מאת: mento

תשובה: אם הרכב פחות מ-3.5 טון אז אין קיזוז מע"מ בכלל בגין הרכישה

161. מאת: רוני

שלום, יצאתי מעת מבולבל בעיקר בנוגע לליסינג מימומי. 2 נושאים: 1. לדבריך אם הולכים על מסלול ליסינג צריך להצהיר לפקיד השומה על המסלול ולסיים 5 שנות תשלום. אבל ידוע שהחברות מאפשרות באמצע הדרך להחליף רכב כדי להשאיר אותך אצלם . מה המשמעות במקרה זה מבחינת החובה להשלמת תקופה של 60

162. מאת: רוני

לא השלמתי את שאלתי הקודמת. ,בנוסף הרכב הקיים שלי יושבת. ולכן אני בוחן מסלולי רכישה שונים. לגבי הרכב הנוכחי שלי אם אני מוכר אותו אני כעצמאי צריך להוציא חשבונית מס? (מעולם לא תבעתי פחת על הרכב למעט הו שוטפות)

163. מאת: mento

תשובה: 1. קודם כל זה 15% פחת לשנה ולא 5 שנים, ואם הוחלף לפני תום התקופה אז מתבצעת מכירה לפי הסכום שחברת הליסינג מזכה אותך ומדווח רווח הון 2. אם הרכב שברשותך לא רשמת אותו כרכוש קבוע בעסק ולא תבעת פחת אז אין רלוונטיות למכירתו מבחינת העסק

164. מאת: yaki

שלום, אני עצמאי 30 שנה בענף הבלדרות עד לפני כשנה השתמשתי בטנדר כעת ברשותי רכב סטיישן לצורך העבודה ( הרכב בשימוש כ 9 שעות ביום) כ- 200 ק"מ ביום. מה מוכר בהוצאות שוטפות תיקונים דלק ביטוח רישוי...? פחת? אודה לתשובתך בהקדם. תודה.

165. מאת: mento

תשובה: כל הוצאות הרכב מוכרות כפי שרשמת 45%

166. מאת: yaki

תודה רבה...

167. מאת: yaki

רכב בהגדרה M1 פחת 15 % לשנה? לאורך 6 שנים? במידה והרכב נקנה ב- 8/2013 ולא קוזז פחת ב 2013 יש אפשרות להוסיף לפחת 2014 את חלקיות 4 החודשים מ 2013 ?

168. מאת: mento

תשובה: פחת שלא נדרש בשנה הספציפית הולך לאיבוד ולא ניתן לדרוש אותו בשנה שאחרי

169. מאת: rami

שלום, אני עוסק מורשה משנת 2013, וברשותי רכב שקניתי בשנת 2011 בסך של 93000 ש"ח, אני מקזז פחת בשנה 15% כפול 45%, סה"כ קזזתי פחת 40000 ש"ח כפול 45%,במידה וארצה למכור אותו ב - 63000 האם אצטרך לשלם רווח הון?

170. מאת: mento

תשובה: אם הרכב נרכש ב-93,000 וירד פחת 40,000 אז הרכב שווה בספרים 53,000 ואם תמכור ב-63,000 אז יוצר רווח הון על 10,000 אך מאחר ומדובר ברכב אז חישוב המס יעשה רק על 4500 ועל זה יהיה מס רווח הון 25%

171. מאת: rami

תודה על תשובתך, במידה ויעברו 7 שנים ואדרוש את כול הפחת על הרכב, זאת אומרת שבספרים הוא שווה אפס, ואמכור אותו נניח ב-20,000 ש"ח האם אצטרך לשלם רווח הון על 9,000 ש"ח?

172. מאת: mento

תשובה: נכון

173. מאת: yaki

שלום, אני עובד מהבית (לא מחזיק משרד) האם ארנונה, חשמל, מים, טלפון, אינטרנט וכדומה יכולים להכלל ברשימה ההוצאות? ובאיזה אחוזים? תוד לתשובתכם המהירה. Yayi

174. מאת: mento

תשובה: טלפון ביתי לא מוכר, אינטרנט מוכר מלא, שאר ההוצאות כמו ארנונה, מים, חשמל וועד בית ניתן להכיר חלק יחסי בהתאם לשטח שמשמש את העסק לדוגמא בדירת 4 חדרים בדרך כלל יוכר 25% מהוצאות אלו כאשר העסק מתנהל מהבית

175. מאת: yaki

תודה לתשובתכם. שאלה זו התעוררה לאחר שנים לא מבוטלות שהפנו את תשומת ליבי לכך שלא חישבנו הוצאות אלו. האם אפשרי לאחר שנים שלא נדרש להתחיל החל מעתה לחשב ולדרוש הוצאות אלו? תודה

176. מאת: mento

תשובה: כן

177. מאת: zohar

קבלתי רכב חדש,וחברה לא דווחה שהרכב תוקן. כאשר רציתי למכור את הרכב,התגלה בבדיקה. שהרכב נצבע בצד שמאול.פניתי לחברה והיא הודאתה שבוצעה תיקון.האם אני יכול לתבוע את החברה.

178. מאת: mento

תשובה: זאת לא שאלה במיסוי, ממליץ לך לפנות לעורך דין

179. מאת: אילן

שלום רב. אני עובד כעצמאי. בשנים האחרונות שכרתי רכב בשיטת ליסינג תיפעולי ושילמתי 2900 שח בחודש . כל חודש קיבלתי חשבונית מחברת הליסינג. כיום אני שוקל להפחית את ההוצאה החודשית באופן משמעותי לכן חשבתי על ליסינג מימוני . דהיינו לשלם רק 1500 שח בחודש. מה ההבדל במיסוי? תודה

180. מאת: mento

תשובה: בכל מקרה יש לבדוק את סה"כ שווי הרכב ולהפחיתו 15% בשנה ולא לרשום את החשבוניות כהוצאה. ההבדל הוא שבליסינג תפעולי יהיה בדרך כלל מרכיב אחזקה עליו ניתן לקבל הוצאה שוטפת ומע"מ חלקי ובליסינג מימוני יהיה מרכיב ריבית שניתן להכיר בו גם באופן שוטף

181. מאת: אילן

תודה רבה על תשובתך. אני בהלם ! עד כה נתנו לי להבין שאין כלל קיזוז מע"מ מהתשלום החודשי לליסינג התפעולי. בהנחה שהמע"מ הוא כ-400 שח מסך כל התשלום החודשי , כמה מתוך זה המרכיב של התחזוקה שאמור להיות מוכר/ מקוזז מול מע"מ. והאם ניתן לדרוש החזרים רטרואקטיבית - אם לא בוצע עד כ

182. מאת: mento

תשובה: בגין הרכיב של האחזקה ניתן לדרוש מע"מ רק כאשר הוא כתוב בצורה ברורה בחשבונית החודשית, ובדרך כלל מדובר בסכום נמוך מתוך ההשכרה כ-10%. אם חברת הליסינג לא עושה את ההפרדה אזי אכן לא ניתן להכיר ברכיב זה

183. מאת: אור

שלום אני עוסק פטור ומלמד שיעורים פרטיים בביתי ובבית הלקוח . אני משתמש ברכב שרשום על שם הוריי רק שאת התיקונים והטסט אני משלם והדירה היא גם של המשפחה ואני משלם את ההוצאות שלה . האם אפשר להכיר בהוצאות האלה או בחלקן לעסק ? תודה

184. מאת: mento

תשובה: כן תוכל להכיר בהוצאות למעט פחת, עליך לקבל מכתב מבעל הרכב המאשר כי הרכב ניתן לך לשימושך בעסק

185. מאת: טל. ל

שלום ותודה על המידע החשוב. אני עוסק מורשה וקניתי אוטו פרטי משומש שבו אשתמש גם לעבודה - לפגוש לקוחות וגם לצרכים הפרטיים. האם יש החזר מע"מ כלשהו על קניית האוטו?

186. מאת: mento

תשובה: לא אין החזר מע"מ על רכישת רכב פרטי

187. מאת: ענת

עוסק מורשה ,עובד מהבית ,בעל רכב פרטי . איך יוכרו הוצאות הרכב ? האם אגרת טסט (יש ח-ן) מוכרת במע"מ ?

188. מאת: mento

תשובה: אם יש חשבונית מס על ביצוע הטסט אזי יוכר 2/3 מע"מ

189. מאת: evgeny

שלום, אני בעל שליטה בחברה בע"מ. לחברה יש רכב רשום על שם חברה ברשיון רכב ובספרים. שווי שימוש הוא גדול יותר מאשר הוצאות רכב בפועל. לכן זקיפת שווי שימוש לי כשכיר והכרה מלאה בהוצאות לחברה זה לא משתלם. האם אפשר להשתמש בהכרה של 45% לחברה בלי זקיפת שווי לשכר?

190. מאת: mento

תשובה: לא בחברה בע"מ לא תוכל לעשות זאת,מה שאני ממליץ לך לעשות זה לפתוח עוסק מורשה ולהחזיק את הרכב בעוסק מורשה ולגבות מהחברה בגין הוצאות נסיעות כנגד חשבונית מס

191. מאת: evgeny

תודה על התשובה. זה אומר שבנוסף ללהיות בעל שליטה בחברה אני גם פותח תיק עצמאי? חברה מוציאה חשבוניות ללקוח ואני כעצמאי מוציא חשבונית לחברה שכוללת הוצאות רכב? נראה שזה מביא לאותה תוצאה עם הכרה ב 45% בדרך ארוכה ומוזרה. איך אפשר לדרוש הוצאות רכב כעצמאי, כאשר רכב רשום על החברה?

192. מאת: mento

תשובה: הבנת את כל הסיפור יפה. לא ניתן לדרוש כעצמאי הוצאות על רכב שרשום על שם החברה, יש לבצע מכירה לעצמאי או כשתגיע להחליף רכב אז להבא תבוא להתייעץ לפני שאתה עושה טעות של רישום רכב בחברה בע"מ שגורם לנזקים נוספים כמו 20% ירידת ערך רק מהרישום בחברה בע"מ

193. מאת: evgeny

שמעתי על שיטות כאלה בעבר עם תקנות רכב ישנות - להיות בעל שליטה ועצמאי במקביל ולתת חשבונית עצמאי לחברה כדי להכיר בהוצאות רכב. אבל חשבתי שתקנות חדשות איחדו בין שיטות הניכוי בין עצמאי ובעל שליטה שבעל שליטה נחשב כ"עצמאי" במקרה זה ותאום 55% נעשה בחברה ולא בעוסק מורשה

194. מאת: mento

תשובה: לא ניתן לאחד חישוב בין עצמאי לחברה בע"מ, כל אחד הוא ישות נפרדת ונעשה לו חישוב מס שונה בהתאם לכללים החלים עליו

195. מאת: bari

שלום אני מעוניין לרכוש רכב בליסינג מימוני בהחזר חודשי של 1700שח מה שאני לא מבין והייתי שמח אם תעזרו לי. הבנתי שמקבל זיכוי של 45% השאלה שלי איפה אני מקבל ואיך את הזיכוי מבחינת כסף וכמה יוצא לי לשלם כל חודש אחרי הזיכוי?

196. מאת: mento

תשובה: אתה לא מקבל זיכוי אלא הכרה ב-45% מההוצאה שזה חוסך לך מיסים לפי גובה המס השולי בו אתה נמצא

197. מאת: raz

במקרה שלי ילד נכה 100% האם יש לי פטור ממיסים ואם לא. במה ועד איזה סכום? תודה רבה

198. מאת: mento

תשובה: לילד נכה יש פטור על ההכנסות שלו, לא של ההורים, זה אולי נשמע מגוחך אבל נניח שילד קיבל פיצוי מליון שקל מתאונת דרכים שבה נעשה נכה אז יהיה פטור על ההכנסות מהריבית שהילד מקבל. ההורים יכולים לקבל 2 נקודות זיכוי שזה כ-5200 ש"ח הפחתה במס בשנה

199. מאת: אוריאל

שלום רב אני עוסק מורשה עצמאי בבעלותי רכב, בבואי לרשום את ההוצאה במערכת כגון הוצאת דלק, המערכת רושמת אוטומטית 0.667 מע"מ, מה לגבי ההוצאה לטובת מס הכנסה, איך נרשם החלק היחסי המוכר?

200. מאת: mento

תשובה: בהנהלת החשבונות יש לרשום את מלוא ההוצאה, התיאום מבוצע בדוח התאמה למס שהינו חלק מהדוח רווח והפסד בדוח השנתי

201. מאת: תמר

שלום , אשמח לדעת עצמאי שיש לו הוצאות רכב - מה האחוז המוכר לו ? והאם צריך לזקוף שווי ? תודה רבה !

202. מאת: mento

תשובה: 45% ואין שווי

203. מאת: תמר

תודה רבה !!!!!! איזה מהירות !!!!!!! עזרתם לי מאד !!!!!!!!!

204. מאת: babay

שלום. אני בעלים של חברת בע''מ. משתמש ברכב פרטי גם לצורכי עבודה (נסיעות ללקוחות וכדומה). אני שכיר בחברתי. האם אני יכול להכיר בהוצאות רכב שלי ב45% בדומה לעסק מורשה(ללא צורך בתשלום שווי שימוש)?

205. מאת: mento

תשובה: תוכל במידה ותפתח עוסק מורשה ובמקום לקבל משכורת מהחברה תהפוך להיות קבלן משנה שלה.

206. מאת: ziv

שלום ,בבעלותי 2 מכוניות על אחת אני הצהרתי שהיא פרטית ואין עליה פחת והוצאות והשניה היא לצורך עבודתי כמתווך דירות בו אני עושה שימוש יום יומי. האם אני יכול לבקש על המכונית השניה הכרה 100% פחת והוצאות

207. מאת: mento

תשובה: לא תצטרך לתאם 55% כהוצאות לא מוכרות גם אם הרכב משמש 100% רק לעבודה, זאת גישת רשות המיסים

208. מאת: אורנה

האם עמותה יכולה לרכוש רכב על שמה מכספי העמותה ולשלם גם הוצאות בשל כך? תודה

209. מאת: יאיר נובוסלסקי

תשובה: העמותה רשאית לרכוש רכב ולשאת בהוצאות האחזקה שלו. כמובן בכפוף לאישור מורשי החתימה בעמותה. האמור אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי - התשובה באדיבות רואה חשבון יאיר נובוסלסקי מומחה לעמותות

210. מאת: נפתלי

דף ניפלא מכיל הרבה מידע חיוני תודה מראש אני עוסק מורשה הרשום כעבודות בניין ושיפוצים בפועל אני מעסיק עובדים ועבודתי בתחום הברזל נתקלתי בשאלה מעובד האם העבודה נחשבת כעבודה מועדפת

211. מאת: mento

תשובה: אינני יודע, כמדומני עבודה מעודפת זה בהקשר של חייל משוחרר, ממליץ לו לבדוק זאת מול הגופים הרלונטים לנושא

212. מאת: מיכאל

תודה רבה על המידע! מצאתי מחשבון ברשת לחישוב הוצאות רכב. הרכב הוא משנת 2000, ונקנה על-ידי מהיד הראשונה בשנת 2009 ב-41000 ש"ח. לפי מה אני קובע את העלות שלו לחישוב הפחת?

213. מאת: mento

תשובה: ישנם כמה גישות, אני מניח שאתה מבקש לדרוש פחת בשנת 2015, אם כך תוכל להזמין באתר של לוי יצחק את מחיר הרכב בינואר 2015 ולהשתמש במחיר זה כעלות להצבה בטופס הפחת

214. מאת: עדינה

שלום ותודה. אני עוסקת פטורה. יש לנו שני רכבים ואני משתמשת בשניהם לסירוגין לצורכי עבודה. האם ניתן להצהיר על 0.45 אחוז מהוצאות כל אחד מהם או שעלי לבחור רכב שעליו אצהיר?

215. מאת: mento

תשובה: תוכלי להכיר בהוצאות רק של רכב אחד

216. מאת: לירון

היי כתבה מצוינת. אני בעל חברה ושכיר בה, אני משתמש ברכב בצורה קבועה שלא כתוב בבעלותי. האם אפשר לקבל החזר על הוצאות על תיקוןדלק ואם כן כמה אחוזים? או שחובה לרשום אותו על שמי? תודה.

217. מאת: mento

תשובה: כן אפשר אם יש לך מכתב מבעל הרכב המאשר שהרכב משמש את עסקך למעט הפחת על רכישתו

218. מאת: karmit

הוצאות כגון מצלמה ועדשות לע.פ צלם או נעלי טיולים למדריכת טיולים- הוצאה שמוכרת ב100% או שיש פחת? אם מדובר בפחת-באיזה אחוז להשתמש ולכמה שנים?

219. מאת: mento

תשובה: נעלי טיולים ניתן להכניס כהוצאות אחזקה או ביגוד, מצלמות ועדשות יש להכניס לטופס פחת ולדרוש כל שנה 12.5% פחת בגינם

220. מאת: miki

אני עוסק מורשה בעל בריכת שחיה טיפולית שאותה מנהלת אישתי.ברשותנו רכב פרטי הרשום על שמי. האם כדאי לתת לה תלוש שכר (יש גם עובדים נוספים המקבלים שכר) ולזקוף לה שווי רכב שיוכר ב 100% מהוצאותיו?

221. מאת: mento

תשובה: קשה לבחון כזה דבר מבלי לדעת במדויק נתונים על גובה ההכנסה, גובה ההוצאות אבל בכל זאת ברוב המקרים זה לא ישתלם

222. מאת: אביבית

האם עוסק פטור שלא תובע מע"מ חייב שיירשם בחשבוניות הדלק מספר הרכב או שהוא פטור? ההוצאה נרשמת רק לתיאום של הרכב...

223. מאת: mento

תשובה: כמובן שחייב, הרי ההוצאה נרשמת לצורך הכנת דוח רווח והפסד למס הכנסה, ולכן חייבת להיות התאמה לנתונים שירשמו בדוח הרכב

224. מאת: דוד

בעל חברה שמושך משכורת בתלוש. האם מותר לחברה לשלם את הוצאות הרכב מבלי להצמיד שווי שימוש בתלוש אבל גם מבלי לדרוש ניכוי הוצאות מס ומע"מ? =לשלם מחשבון החברה הביטוחים טסט דלק וכו', אבל לא להצמיד את הרכב לעובד בתלוש כדי לא להגדיל את תשלום המס, ובמקביל גם לא לדרוש ניכוי מע"מ ומס

225. מאת: mento

תשובה: בעקרון התשובה היא לא, רכב חברה בע"מ המוצמד לעובד חייב בשווי אבל אם החברה לא דורשת הוצאות רכב אז בשביל מה בכלל הרכב בחברה, תמכרו אותו לבעל המניות ושיחזיק בו במישור הפרטי, הרי ממילא החברה לא דורשת הוצאות רכב

226. מאת: חגית

רציתי לדעת כמה מע"מ מותר לדרוש בהוצאות רכב של מורה נהיגה? כמו: דלק, תיקונים וכו' והאם המעמ ברכישת הרכב ללימוד נהיגה מוכר במלואו? לגבי מס הכנסה-מוכר 77.5% מההוצאות ברכב ל גיר רגיל?

227. מאת: mento

תשובה: על ההוצאות השוטפות ניתן לדרוש 2/3 מע"מ, לגבי הרכישה כנ"ל גם ל-2/3.

228. מאת: gal

שלום, אני עצמאי עוסק פטור - מאמן כושר, וכחלק מעבודתי אני נוסע ללקוחותי. האם אפשר לקבל החזרים כספיים רטרואקטיבית? או שכדאי כבר בקרוב ללכת למס הכנסה (?) ולדווח על הקילומטרז'? תודה

229. מאת: mento

תשובה: כעצמאי עוסק פטור אתה מחויב להגיש דוח שנתי למס הכנסה כשמרכיב עקרי בדוח היינו דוח רווח והפסד הכולל בתוכו דוח רכב עם פירוט ההוצאות והק"מ

230. מאת: יון

שלום שכיר המקבל רכב לצורך עבודתו ( ולנסיעות מהבית לעבודה ובחזרה ) וכשהוא בחופשה, הוא צריך להשאיר את הרכב במקום העבודה. האם חייב לשלם שווי רכב במשכורת ?

231. מאת: mento

תשובה: כאשר הרכב מוצמד לעובד רק חלק מהחודש הוא יחויב בשווי יחסי לימי השימוש ולא יחויב בגין הימים שהרכב הושאר במקום העבודה

232. מאת: Omri

היי, אני עוסק מורשה ובבעלותי רכב אספנות. הרכב משמש אותי להגעה לפגישות וסידורים של העסק. קראתי שלא ניתן להכיר בהוצאות הרכב לשימוש העסק כיוון שרשום כאספנות. האם זה מתייחס רק להוצאות הרישוי/ביטוח/פחת? או גם להוצאות הדלק, חניה, חלפים וטיפולים? תודה

233. מאת: mento

תשובה: אנחנו לא מכירים הגבלה כזאת בחוק להכיר בהוצאות רכב רק בגלל שרשום בו רכב אספנות. כן רשום הגבלה שההוצאה תהיה סבירה, למשל אם תקנה פרארי ב-2 מליון לא יכירו לך, כנ"ל לגבי רכב אספנות אם ההוצאה בגינו דומה להוצאה של רכב רגיל לא צריכה להיות בעיה

234. מאת: דגן

שלום רב, האם הוצאות ביטוח הרכב מוכרות לצורך מע"מ? כיצד אני מדווח על הביטוח בדו"ח הדו-חודשי (מאחר וזו הוצאה "שנתית")? מה הקיזוז שמחשבים על ביטוח רכב כהוצאה למע"מ? תודה רבה, דגן

235. מאת: mento

תשובה: בביטוח אין מע"מ ואתה לא מקבל מהם חשבונית מס מאחר ומדובר במוסד כספי, ולכן על מה שלא שילמת מע"מ לא ניתן לקזז מע"מ

236. מאת: ישראל

אני עובד בחברה בע"מ וזכאי לקבל רכב הוצאות רכב שוטפות, ביטוחים ודלק. השימוש ברכב הוא בעיקר לצורכי עבודה- פגישות. השאלה היא מה העיסקה הכי נכונה לרכב(איזו סוג של עיסקה...) על מנת "להרוויח" מהשימוש בו. תודה מראש.

237. מאת: mento

תשובה: כשכיר אין דרך להכיר בהוצאות רכב אלא שההוצאות ירשמו בחברה ואתה תשלם שווי על רכב צמוד, אם זה משתלם או לא צריך לבחון כל מקרה לגופו

238. מאת: yuaf

שלום רב, אני עצמאית מזה כמה חודשים ומחזיקה רכב בליסינג תיפעולי.(שווי הרכב כ -200,000 ש"ח ) אני שוקלת לעבור לליסינג מימוני (עלויות חודשיות זולות יותר) היום 45% מההוצאה מוכרת לצרכי מס , האם בליסינג מימוני אחוז ההוצאה המוכרת זהה ?

239. מאת: mento

תשובה: אין שום הבדל מבחינת הכרה ב-45% מהוצאות הרכב לענין מס הכנסה בין אם זה רכב שלך, ליסינג כזה או ליסינג אחר

240. מאת: מלי

קראתי בעיון את המאמר והשו"ת. תודה רבה! אני עומדת להפוך לעצמאית ולעבוד מהבית (עוסק מורשה) בתחום תכנות וניהול תוכן בעוד חודש וקצת ויש לי כמה שאלות לגבי הוצאות מוכרות: 1. רכב יד שניה שקניתי לפני שנה, האם יש דרך להכיר בקנייה שלו כהוצאה מוכרת או רק 45% מתוך 15% פחת שנתי על הרכב?

241. מאת: mento

תשובה: מה שרשמת זה בדיוק מה שניתן להכיר בטופס הפחת 15% על נכס מסוג רכב פרטי כפוף להתאמת מחיר הרכב ליום תחילת העסק על פי מחירון לוי יצחק. ועל כל הוצאות הרכב לרבות הפחת נעשה תיאום בדוח הרכב של הכרה רק ב -45%

242. מאת: מלי

1. אילו הוצאות מוכרות לעובד מהבית מלבד ארנונה/חשמל/מים/אינטרנט? ביגוד? ריביות משכנתא (דירה שקניתי עכשיו)? פגישות עסקיות במסעדות? ריהוט חדר עבודה? תוכל בבקשה לפרט כמה % מתוך מה שמוכר נחשב לצורך ההפחתה במסים? 2. מה הכוונה חשבונית מס על טסט לרישוי רכב? (מתוך תשובה שנתת) תודה!!

243. מאת: mento

תשובה: 1. במאמר דוח רווח והפסד תוכלי לקרוא על הוצאות מוכרות. ביגוד ופגישות במסעדות אינן הוצאות מוכרות. לכל סוג הוצאה או נכס קבוע יש הגדרה לאחוזים המוכרים, לא נוכל לפרט כאן מאות דוגמאות. 2. המכון שעושה את בדיקת רישוי הרכב צריך לספק חשבונית מס על בדיקת רישוי שהוא מבצע

244. מאת: מלי

תודה רבה על התשובות ועל האתר!

245. מאת: ebo

שלום, אני עוסק מורשה ולעיתים אישתי מבצעת עבורי מס עבודות קטנות. ברשותנו 2 רכבים. איך היית ממליץ להתנהל בצורה הכי יעילה מבחינת מס? כלומר האם יש חלופה טובה יותר מלהכיר 45% את הרכב שלי? האם ניתן להכיר את 2 הרכבים? האם ניתן להכיר ב 100% את אחד מהם ? תודה!

246. מאת: mento

תשובה: המקרה הספציפי דורש בדיקה יסודית, בגדול בנתונים הבסיסים לא תוכל להכיר ביותר מרכב אחד ב-45%. פתרונות יכולים להיות ע"י הוצאת תלוש משכורת לאישה ואולי אף בחינה של הצמדת רכב אליה ותשלום שווי או פתיחת עוסק פטור לאישה, כל אלו דורשים תכנון מס ספציפי למקרה.

247. מאת: yoyo

מאמר מרשים. מס' שאלות: 1. האם נכון שפחת על רכב היברידי הוא מואץ ? 2. אני עומד לפתוח עסק בתחום יזמות הנדל"ן. אני מקבל פנסיה חודשית בגובה 25,000 ש"ח ברוטו (302,000 בשנה ברוטו). אני צופה הכנסות של כ 200,000 לשנה. מה ייטיב עימי בהיבט מיסויי - עוסק מורשה או חברה ?

248. מאת: mento

תשובה: 1. לא. 2. התשובה היא לא חד משמעית ותלויה בעוד פרמטרים אבל בגדול בסכומים שציינת עדיף להתנהל כעוסק מורשה, והשיקולים להיות חברה בע"מ יכולים להיות שונים ולו דווקא שיקולי מיסוי

249. מאת: gustavo

שלום רב. אני פסיכולוג עוסק מורשה. האם קניית דירת חדר לצורך קליניקה-משרד הוצאה מוכרת ? תודה

250. מאת: mento

תשובה: אם אתה מחליט שהיא תשמש 100% לעסק אז אין בעיה לרשום אותה כרכוש קבוע בטופס הפחת של העסק, אך במכירת אתה עלול להינזק במס השבח

251. מאת: Alias ​​(optional)

האם הריבית על הלוואות מבנקים לרכישת רכב הם הוצאה מוכרת?

252. מאת: mento

תשובה: כן אם הרכב משמש לעסק ורשום בטופס הפחת כרכוש קבוע בעסק וניתן לקשר בין לקיחת ההלוואה לרכישת הרכב אזי הריבית תוכר כהוצאה מוכרת

253. מאת: Bar

שלום! אני שכיר בעל שליטה בחברה, יש לי רכב רגיל שרשום על שמי (פרטי), מרבית השימוש בו הוא לפגישות בעבודה. ההוצאות הישירות שלי הן דלק, ביטוחים, תיקונים, כביש6. (ויש פחת כמובן). במה מכל ההוצאות הללו אפשר להכיר (45%)? והאם נחשב גם למעמ תשומות

254. מאת: mento

תשובה: שכיר לא יכול לדרוש הוצאות רכב, וחברה בע"מ לא יכולה לדרוש הוצאות של רכב שלא רשום על שמה.

255. מאת: עמי הברמן

בעל חברה רוצה לייבא רכב אספנות ישן,מרצדס,יעלה לו 80000 שח. כמה יהיה שווי רכב לחיוב בתלוש ?

256. מאת: mento

תשובה: ברכבים ישנים שווי הרכב נקבע ע"פ קבוצת הרכב כפי שמוגדרת במשרד הרישוי

257. מאת: boris

שלום, אני בעל עוסק מורשה ויש ברשותי רכב שנוהג בו נהג יחיד, שכיר בעסק. ביטוח רכב שאני מוציא דרכי עבור הרכב ייעלה לי פי 2 מאשר יעלה לשכיר להוציא את הביטוח (זאת מכיוון שאני צעיר והוא בן 55). מה כדאי לעשות בשביל לצמצם עלויות ביטוח ולהכיר בהם לצרכי מס?

258. מאת: mento

תשובה: לדעתי גם אם אתה תעשה את הביטוח אבל ירשם בו שהנהג היחיד המורשה לנהוג הוא השכיר בן ה-55 הביטוח יעלה בהתאם. אם לא עדין לא תהיה בעיה להכיר גם אם הפוליסה של הביטוח תצא על שם השכיר ובלבד ששולמה דרך החשבון או האשראי של העוסק המורשה

259. מאת: טלי

רציתי לדעת אם טיפול תחזוקה חריג ברכב יכול להיחשב כהוצאה, והאם אוכל לפרוס את ההוצאה על כמה שנים

260. מאת: mento

תשובה: באם מדובר בהשבחה ברכב כמו שיפוץ מנוע או גיר אזי יהיה ניתן להוסיף את העלות לרכב בטופס הפחת אך אז לא יותר מע"מ

261. מאת: דור

שלום, כחברה בע"מ שכל רכב נוסע הממוצע כ 70,000 ק"מ בשנה . על אילו רכבים היית ממליץ. האם מסחריות קלות כגון: "קנגו" , "ברלינגו" וכו' מוכרות ובכמה?

262. מאת: mento

תשובה: זה תלוי האם הרכבים מוצמדים לעובדים שמשלמים שווי אז בהחלט סוגי הרכבים שציינת מתאימים, לעומת זאת אם הרכב אינו מוצמד ונשאר בחברה בע"מ בסוף יום העבודה צריך לערוך חישוב כדאיות לגבי רכבים מעל 3.5 טון

263. מאת: טנדרון

היי, מה דינו של רכב שיוצר ויובא אך ורק בשנים שבהם הוא היה מוכר 100% מס והיום רכב כזה לא מוכר כהוצאה ב100%. מדובר על טנדר משנת 84.

264. מאת: mento

תשובה: הדין יהיה לפי הדין החל היום, והשווי יקבע לפי קבוצת הרכב ברשיון הרכב

265. מאת: טנדרון

תודה על התשובה המהירה. שאלה נוספת על אותו הרכב, הוא מוגדר ברשיון "N1 משא בלתי אחוד פתוח" אך משקלו מתחת ל4 טון. האם הוא זכאי לאיזשהן הטבות מס מעבר ל 45% המוכרים לכל רכב המשרת עסק?

266. מאת: mento

תשובה: אם משקלו מתחת ל-3.5 טון אז מגיע לו רק 45%

267. מאת: יחי

שלום רציתי לשאול כמה אחוזים מהוצאות הבית אפשר להכליל בהוצאות לעסק פטור שפועל מהבית . והאם גם משכנתא וארנונה נכללים בזה?

268. מאת: mento

תשובה: ניתן לקחת חלק יחסי לפי מספר החדרים בבית למשל בדירת 4 חדרים 25%, לא נהוג לדרוש מעל 33% גם אם זה פחות מ-3 חדרים, אין בעיה לגבי ארנונה, וגם לגבי הריבית של המשכנתא במידה ונדרש גם פחת על הנכס שהמשכנתא משלמת אותו

269. מאת: גבריאל

הרכב בבעלותי משנת 2011 - חדש. הנני עצמאי החל מ- 2015. על פי איזה שנתון לחשב את הפחת , על פי הסכום המקורי או הערך לשנת 2015.

270. מאת: mento

תשובה: על פי מחירון לוי יצחק ביום הקמת העסק

271. מאת: nir

שלום, אני עוסק מורשה ומעוניין לקנות אופנוע עד 47 כס לשם עבודתי, האם עלות הרכישה וכן ההוצאות השוטפות מוכרות ב 100% לצורכי מס?

272. מאת: mento

תשובה: לעניין מס הכנסה אכן מוכר 100%, לעניין מע"מ תלוי בשימוש ואם יש שימוש פרטי אז רק 2/3 מע"מ

273. מאת: mor

שלום האם עצמאי עוסק פטור שהוא גם שכיר במקביל ויורד לו שווי שימוש רכב בתלוש משכורת והרכב משמש אותו גם לעבודה כשכיר וגם בעסק (נסיעות לפגישות) יכול להכיר 45% מהוצאות הרכב??

274. מאת: mento

תשובה: אם משולם שווי בתלוש אז לא אמורות להיות הוצאות שכן הוצאות הרכב משולמות ע"י המעסיק ולא על ידי העובד שמשלם את השווי בתלוש בכדי שהמעסיק יוכל להכיר ב-100% מהוצאות הרכב

275. מאת: יוד

בעל שליטה שכיר חברה בע"מ. מחזיק רכב פרטי (משלם שווי שימוש) ואופנוע 47 כ"ס(שמוכר בהוצאות 100%). משתמש בשניהם באופן קבוע. שוקל להחליף האופנוע לחזק יותר (מעל 47 כ"ס). האם ניתן לחשב ממוצע בשווי השימוש על האוטו והאופנוע? והאם אז יוכרו ההוצאות ב 100%? הוצאות נוספות בשינוי הנ"ל?

276. מאת: mento

תשובה: על כל אחד מכלי הרכב שמוצמד אליו יצטרך לשלם שווי שימוש, זה לא ממוצע ביניהם אלא שווי שימוש לרכב שווי שימוש לאופנוע

277. מאת: רחל

תודה על המאמר מעשיר ומחכים. אני עוסק פטור במסגרת עבודתי אני נוסעת לפגישות. קניתי רכב בשנת 2011, אז פתחתי את העסק מיד 2 מחברת ליסינג. במאי 2017 הרכב נגנב והיה לי ביטוח מקיף ועדיין איני יודעת מה הסכום שאקבל. איך יחושב הסכום שאקבל וכן איך אעשה את הפחת עד הגניבה? 2. אני מעוניינת לרכוש רכב ליסינג תפעולי. אקבל כל חודש חשבונית. כמה אחוזים יחשבו כהוצאה מוכרת מהרכב. האם זה נחשב כשכירת רכב? 3. מה ההבדל בין ליסינג תפעולי לליסינג מימוני במיסוי לעסק פטור? תודה

278. מאת: mento

תשובה: את הפחת יש לדרוש בטופס הפחת מדי שנה בדוח השנתי ובו יפורט העלות המופחתת שנותרת בסוף כל שנה, הפיצוי שיתקבל מחברת הביטוח הוא מחיר המכירה של הרכב ויש לבצע דיווח רווח הון על ההפרש בין מחיר המכירה לעלות המופחתת בדוח הפחת. 2. רכישת רכב דרך ליסינג היא בדיוק כמו רכישת כל רכב אחר, אין משמעות לתשלום החודשי אלה יש לקחת את מכלול הסכומים ע"פ ההסכם ולהקים נכס בטופס הפחת. 3. מדובר בשמות שיווקים של חברות הליסינג, בליסינג תפועלי במידה ועלות התפעול תופרד בחשבונית ניתן יהיה לדרוש הוצאה זאת כאחזקת רכב ולא כפחת ואילו בליסינג מימוני יחשבו הוצאות המימון כחלק מעלות רכישת הרכב.

279. מאת: איציק

עצמאי בעל רכב הנוסע למקומות שונים - הוצאות המוכרות הינם 45% מסך ההוצאה. השאלה אני מתגורר בתל אביב ולפעמים במקום נסיעה עם הרכב עדיף לנסוע במוניות כגון גט טקסי האם גם במקה זה יחוס ההוצאה הוא 45% או מלוא התשלום לנסיעה שנעשתה כולה לצרכי עבודה

280. מאת: mento

תשובה: נסיעות בתחבורה ציבורית למטרת העסק מוכרות ב-100% גם למס הכנסה וגם 100% למע"מ אם יש בידך חשבונית מס

281. מאת: יוליה

שלום, שמעתי שבשביל להכיר בהוצאות רכב אז אני צריכה לשים על הרכב את הלוגו שלי, האם זה נכון? דבר נוסף, האם אני צריכה לשמור את כל הקבלות של המילוי דלק או שמספיק לרשום את הקילומטרז בתחילת וסוף שנה? האם לשמור קבלות של תיקון הרכב? איך מחשיבים את ירידת הערך על הרכב?

282. מאת: mento

תשובה: ממש לא צריך לשים לוגו על הרכב. כן צריך לשמור חשבוניות של כל הוצאות הרכב בכדי להכיר בהם כולל תיקון רכב. את חישוב ירידת הערך של הרכב מחשבים בטופס פחת כאשר ממחיר הרכב מקבלים 15% בכל שנה עד לירידת הערך לאפס כ-7 שנים בקירוב

283. מאת: יעל

שלום רציתי לדעת מה ההבדל בין ליסיניגג מימוני , לתיפעולי ואיך נירשם בהצהרת הון

284. מאת: mento

תשובה: ליסינג מימוני כשמו כן הוא זאת תוכנית הלוואה שבה את משלמת על הרכב בתשלומים נושאי ריבית. ואילו ליסינג תפעולי הוא תוכנית הכוללת תחזוקת הרכב בנוסף לרכישתו. בהצהרת הון יש לרשום על היתרה שנרשמה בטופס הפחת בעת התחלת ההסכם ולפי שווי ההסכם

285. מאת: armand molek

שלום רב ברצוני לבקש עזרה לפני כ-5 שנים פתחתי עסק ולא ידעתי שצריך לכתוב בקשה להחזר פחת רכב כול שנה בדו"ח השנתי בקשתי החזר פחת רכב וכול שנה הסכימו להחזר פתאום השנה הזמינו אותי למשרד מס הכנסה ואמרו שלא מגיע לי ההחזר עקב כך שאין אישור בקשתי למלות טופס אחורה אבל מסרבים בתוקף

286. מאת: mento

תשובה: כאשר לא מקבלים טיפול מקצועי זה עולה מאוד ביוקר בדיעבד, אינני יכול לדעת על סמך מה שכתבת האם יש סיכוי או לא לתקן את המצב וזה דורש טיפול פרטני בכדי לבדוק האם פקיד השומה צודק בסירובו לקבל את טופס הפחת רטרואקטיבית

287. מאת: יעל

שלום. אני עוסק מורשה ויש לי נהג בעסק עם תלוש עם שווי רכב והרכב מהשכרה . כעת אני רוצה להחליף לו אוטו ואני רוצה מעניין טכני שהאוטו תהיה רשום בבעלות מישהו אחר ( לא על בעלי העסק) ואולי אפילו על שם העובד - א. האם יהיה ניתן לקזז פחת? ב. האם יהיה ניתן לחברה לקזז כל הוצאות אחרות?

288. מאת: mento

תשובה: לחברה בע"מ לא ניתן לקזז שום הוצאה אם הרכב לא על שמה, לעוסק מורשה ניתן יהיה לקזז הכל למעט פחת אם הרכב לא רשום על שם העוסק וזאת בתנאי שבעל הרכב נתן אישור לעסק להשתמש בו, לסיכום ללא רישום הרכב או הסכם ההשכרה על שמך לא תקבלי את הוצאות הפחת

289. מאת: avi

שלום , יצאתי קצת מבולבל ,ברשותי רכב פרטי ,בימים אלה אני פותח עוסק מורשה ברגע שאני אמלא פחת על הרכב כמובן ממחיר המחירון ביום הפתיחה האם המשמעות של קבלת פחת היא שהרכב הוא רכב חברה ? אם ארצה למכור אותו אפסיד 20% ?

290. מאת: mento

תשובה: כעוסק מורשה לא נעשה שינוי בבעלות הרכב ולכן אין שום תיעוד שהרכב שימש עסק ומחירו לא יופחת כמו רכב שרשום במשרד הרישוי על שם חברה בע"מ

291. מאת: yani

אני עצמאי. 1. האם ניתן לתת שכר לאשתי (אשר כבר שכירה) בתור הטבת רכב ? 2. במצב זה ההכרה תהיה 100% כולל המעמ ? אם זה ברכישת רכב באופן מלא, איך מזדכים ? 3. האם הרשויות לא אוהבות את התכנון מס זה ?

292. מאת: mento

תשובה: 1. ניתן לתת שכר לאישה באם הינה באמת עובדת בפועל, לגבי שווי רכב רק בתנאים מאוד מאוד קיצונים כמו שמדובר ברכב שני בעסק ושהיא משתמשת ברכב הנ"ל לצורך עבודתה בפועל בעסק 2. כן 3. מה שתיארת נראה כמו תחמון מס שיביא אותכם לחקירה

293. מאת: eran

היי אני בעלים של חברה בעמ ויש לי רכב מתחת ל 3.5 טון שמוצמד לי למשכורת. ההוצאות כגון דלק , ביטוחים וכו מוכרים 100% ומעמ 2/3? האם עדיף לי להחזיק רכב מעל 3.5 טון ולא לשלם שווי? ואם לרכוש את הרכב או במימון? תודה רבה

294. מאת: mento

תשובה: לא, מה שעדיף לך זה לפתוח עוסק מורשה, ולהחזיק את הרכב בעוסק המורשה ללא שווי ועם הכרה של 45% מההוצאות ולהפסיק להיות שכיר של החברה ולהתחיל לקבל דמי ניהול כנגד חשבונית מס מהעוסק המורשה

295. מאת: ohad

הי, אני עוסק מורשה ורכב העסק עבר תאונה, תוקן במוסך וברשותי חשבונית תיקון. חברת הביטוח הודיעה שהיא תשפה אותי בסכום החשבונית ללא רכיב המעמ שאותו לדבריה יש לרשום בספרים ולקזז תשומות. בעצם הביטוח משתף את מדינת ישראל בעלות התיקון. האם זה חוקי ? האם מעמ יכיר בקיזוז תשומות ?

296. מאת: mento

תשובה: זה לא חד משמעי וזה תלוי האם הסיכון לתאונה הוא חלק מסיכוני העסק כמו בעסק שעוסק בהובלות או מונית לעומת עסק שזה לא חלק מסיכוני העסק ואז ההוצאה כלל לא תרשם בעסק, חברות הביטוח מנסות לקחת מה שאפשר וזה תלוי באישור שינפיק לך המייצג שלך

297. מאת: ohad

אני לא עסק להובלות/מוניות וכדומה ונראה שהסיכון לתאונה אינו חלק מסיכוני העסק. אם הבנתי אותך נכון , מה שצריך להיעשות זה: הוצאת התיקון לא תירשם בספרים , הרו"ח יוציא אישור שלא בוצע ניכוי תשומות וחברת הביטוח תצטרך לשפות אותי גם על המעמ?

298. מאת: mento

תשובה: נכון

299. מאת: ohad

וואו ,תודה על התשובה הזריזה. רק כדי להבין את התמונה במלואה , במידה וחברת הביטוח משפה ללא המעמ , אז צריך לרשום הכנסה משיפוי פלוס מעמ וכנגד לרשום הוצאת מוסך כולל מעמ ?הוצאת מוסך מוכרת רק 45% אז בעצם אשלם מס על הפרש של 55% לא ?

300. מאת: mento

תשובה: במקרה כזה אין לרשום את ההוצאה ויש להוציא רק קבלה על התקבול מחברת הביטוח ולציין בו שמדובר בהחזר הוצאה שאיננה חלק מהעסק, ולא להוציא חשבונית מס. אך גם רישום ההוצאה ללא קיזוז מע"מ ורישום התקבול בהוצאות במינוס כך שאחד מבטל את השני זה גם תקין

301. מאת: ליטל

בעל חברה שמחזיק רכב במישור הפרטי - האם החברה רשאית לדרוש את ההוצאות הללו ולהכירם ברשיום הספרים?? או שמא הדבר אסור אך יתואם בדוח התאמה למס??

302. מאת: mento

תשובה: אם החברה משלמת החזר הוצאות רכב בין אם זה לבעל המניות או לכל עובד אחר עליה לזקוף לו זאת כהכנסה חייבת בתלוש השכר

303. מאת: אלי

שלום, אני בעלת תעודת עוסק מורשה. משתמשת ברכב בבעלות בן זוגי לצורך עבודתי כמפעילת חוגים. 1.אילו הוצאות (פרט לפחת) אוכל לרשום כהוצאות? 2.אפשר לרשום בספר תקבולים 45% מההוצאות במהלך השנה במקום לערוך חישוב בסופה? 3.כנ"ל לגבי רישום מע"מ?

304. מאת: mento

תשובה: 1. כל הוצאות הרכב: דלק, אחזקה, ביטוח, רישוי וחניה. 2. לא חובה לרשום את 100% מההוצאה ולתאם אותה בדוח התאמה של דוח רווח והפסד המוגש כחלק מהדוח השנתי. 3. גם את המע"מ יש לחשב את החלק המוכר 2/3 או 1/4 מתוך 100% ההוצאה

305. מאת: ניר

הי, בהמשך ל304 (תשובתך ל 303) 1)אז בעצם אפשר לקזז מעמ בגין חלק הוצאה שכלל לא מוכר (ה-55%) ? 2)לא נכון יותר לקחת תחילה 45% מהחשבונית (כולל מעמ) ומכאן לחשב2/3 מעמ והיתר הוצאה מוכרת ? ניר

306. מאת: mento

תשובה: החלק המוכר שונה בפקודת מס הכנסה ובחוק מע"מ ולכן אין שום קשר בין החלק המוכר למע"מ לחלק המוכר למס הכנסה, למעט העובדה שהחלק הלא מוכר למע"מ ירשם כהוצאה למס הכנסה

307. מאת: jeigob

האם עצמאי שפתח עסק בנובמבר יכול לדרוש הוצאות מעמ על דלק בחודשים לפני ספטמר ואוקטובר בגין נסיעות לפגישות והקמת העסק

308. מאת: mento

תשובה: לא

309. מאת: adir

הי רונלד , נתקלת פעם בהכרה של 100% בהוצאות רכב שמשקלו נמוך מ-3.5 טון ? ברכב מושב נהג ולצידו שתי מושבים נוספים, מאחורי המושבים מחיצה וחלל שמשמש לכלים וארגזים, נראה כמו רכב טכנאי, הדלתות האחוריות הן דלתות הזזה. למיטב ידיעתי רשות המסים עומדת על רגליה האחוריות ולא מכירה ב-100%.

310. מאת: mento

תשובה: הכרה ב-100% תהיה רק כאשר רכב תפעולי יחנה מחוץ לשעות העבודה במפעל ולא ייסעו איתו הביתה ותוכל להוכיח את זה כמו בפס"ד דין עירית נהריה שהחנו את הרכבים בחניון לאחר העבודה

311. מאת: adir

תשובתך תשנה אם מדובר עצמאי עוסק מורשה (פשוט ציינת מפעל...) ?

312. מאת: mento

תשובה: אין הבדל אצל עצמאי עוסק מורשה, אם הרכב נשאר במקום העבודה (מקום העבודה אינו ביתו הפרטי) ויש לו דרך להוכיח שלא נעשה שימוש פרטי ברכב.

313. מאת: רונית

שאלה: ליסינג מימוני בחברה בע"מ, 1. האם יש אפשרות לרשום את ההוצאות במהלך השנה , חשבון הליסינג, דלק ביטוח טיפולים ... לא לבצע שווי שימוש ובסוף השנה לתאם 55% מההוצאה ? 2. האם אפשרי לבצע שווי שימוש לרכב אחד בחלוקה לשני עובדים ? תודות

314. מאת: mento

תשובה: 1. אם נעשה ברכב שימוש פרטי והרכב לא נשאר במגרשי החברה בלילה אז חובה לחייב שווי. 2. כן ניתן לחלק את השווי בין 2 עובדים לפי יחס השימוש הפרטי של כל אחד מהם ברכב

315. מאת: ניר

לא הבנתי את נושא הכרה במעמ הוצאות רכב. הבנתי שאם יש לי רכב פרטי מתחת ל3.5 טון אז זה אומר שאני לא יכול להכיר הוצאות רכב במעמ. לגבי הוצאות דלק - אני יכול להכיר 2/3 או גם לא?

316. מאת: mento

תשובה: על הרכישה אין הכרה במע"מ, על השימוש השוטף יש הכרה חלקית בהתאם לשימוש

317. מאת: עצמאי בשטח

עצמאי עוסק מורשה ומעוניין להבין: 1. רכב היברידי - קיים יתרון? יש הטבת שימוש של 500ש"ח לחודש אבל הבנתי שזה לא רלוונטי כי זה או קיזוז 45% מהוצאות הרכב או לפי שווי שפחות משתלם? 2. התייחסות לליסינג עסקי/ממוני - האם קיים זיכוי של 2/3 מההוצאות אם זה רשום כהשכרה ?"ליסקאר" כדוגמא

318. מאת: mento

תשובה: 1. צודק רק במקרי קיצון תהיה לזה השפעה אצל עצמאי. 2. זיכוי מההוצאה קיים 45% למס הכנסה, מע"מ לא מוכר

319. מאת: שושה

שלום,אם העבודה שלי הינה באתרים שונים של לקוחות(תקשורת) ויש לי שני רכבים(פרטי גדול-יונדאי H1) רכב אחד אצלי והשני אצל העובד שלי. הוצאות הרכב הסתכמו בשנת 2017 ב-100,000 ש"ח לא הצמדתי את הרכב לעובד כי הוא מחזיר לי אותו בסוף היום אני צריך לתאם 55%?מה עדיף להכיר 45% או להצמיד לעוב

320. מאת: mento

תשובה: על מנת לענות על כך יש צורך להכין תחשיבים מפורטים לשתי האופציות ולבחון מה עדיף

321. מאת: שושה

מאמר מעולה.יש לי שאלה הקמתי את החברה לפני כשנה וחצי וקניתי רכב חודשיים לאחר מכן-אין לי חוזה עם המוכר וגם התשלום היה חלקי כי התקזזנו על חוב. יש לי דרך להכיר בפחת לרכב? אני חייב שיהיה לי חוזה ואישור על התשלום או שמספיק שהרכב רשום על שמי ואז אוציא מחירון של יצחק לוי ליום הרכישה

322. מאת: mento

תשובה: חייב לפחות אסמכתא על התשלום

323. מאת: שושה

אני יכול לעשות חוזה האם זה יתפוס??? למה שאם הרכב נקנה לפני פתיחת העסק יש אפשרות להכיר בפחת לפי מחירון יצחק לוי ופה אין דרך כזו?

324. מאת: mento

תשובה: כמובן שאם יהיה בידך חוזה חתום על ידי הצד השני מלווה באסמכתאות על התשלום זה בסדר. ההבדל מהכרה ברכב שנרכש לפני תחילת העסק במחירון לוי יצחק הוא כי מאז רכישת הרכב ועד ליום ההפעלה בעסק שווי הרכישה ירד אבל עדין חייב להיות אסמכתא על הרכישה המקורית

325. מאת: מ 45

האם מותר לקזז את הוצ' הריבית על הלוואה שנלקחה לצורך רכישת רכב לעצמאי? עלות הרכב מופחתת בספרים

326. מאת: mento

תשובה: בהחלט הוצאות מימון הם הוצאה מוכרת

327. מאת: אלי

שלום, אני עוסק מורשה. רכשתי רכב חדש מעל 3.5 טון ב 2016 בעלות של 234,000 ש"ח. האם אני מבין נכון והפחת לשנה מלאה יהיה 35,100 ש"ח בכל שנה?

328. מאת: mento

תשובה: אם זה המחיר כולל מע"מ אז את המע"מ תקבל מיד חזרה ועל היתרה של 200,000 יחושב פחת של 30,000 לשנה. בשנת הרכישה הפחת יהיה חלקי בהתאם למספר הימים בשנה מאז רכישת הרכב, לדוגמא אם נרכש ב-1/7 אז הפחת באותה שנה היה חצי

329. מאת: נתנאל

פתחתי את העסק שלי עוסק מורשה באמצע 2016. בחודש 4.17 רכשתי רכב לעובד שלי ושילמתי עליו במזומן.יש לי חוזה עם המוכר אך לפי השאלות שיש כאן באתר הבנתי שאם אין לי אסמכתא על כך אין לי אפשרות לדרוש פחת עליו האם זה נכון?

330. מאת: mento

תשובה: לא ברור מה הכוונה ברכישת רכב לעובד, או שאתה רוכש רכב לעסק שלך ואולי מצמיד אותו לעובד ואז עליך לחייב אותו בשווי בתלוש שכר או שאם רכשת לעובד אז זה בכלל לא קשור לעסק. אם יש לך חוזה אז זה האסמכתא מלווה בהוכחת תשלום שבוצע

331. מאת: נתנאל

כמו כן עד לפני שרכשתי רכב זה השתמשתי ברכב שלי הפרטי שמשמש אותי ואת אשתי האם מותר לי להכיר בהוצאות של הרכב הזה? מותר לי להכיר עליו פחת (לפני תאריך פתיחת העסק) למרות שרוב הזמן הוא היה אצל אשתי אך היה מס' פעמים שהשתמשתי בו לצרכי עבודה (אחרי תאונה,קלקול וכו'). לצורך מעמ לא הכנסתי כלל. תודה מראש

332. מאת: mento

תשובה: אם הרכב שימש בעסק אז בהחלט ניתן לדרוש עליו הוצאות, לגבי פחת אם הרכב לא רשום על שמך אז לא. תאונה בדרך כלל איננה הוצאה מוכרת אם היא לא חלק מסיכוי העסק כמו רכב של נהג מונית למשל.

333. מאת: נתנאל

הי,היה לי רכב עבודה וכשהתחלתי להעסיק עובד רכשתי רכב נוסף שהוא לא מוצמד אליו בתלוש כי הוא מחזיר לי את מהרכב בסוף היום. שאלתי היתה האם 4 חודשים שהשתמשתי ברכב הפרטי שלי מזכה אותי להמשיך להכיר בהוצאות כל השנה.(וכמו שציינתי השתמשתי בו מידי פעם גם במהלך השנה)

334. מאת: mento

תשובה: כפי שתיארת את הדברים ניתן להכיר רק ברכב אחד בכל זמן נתון כלומר 4 חודשים ראשונים ברכב הישן ולאחר מכן ברכב החדש

335. מאת: שושה

שלום,הבנתי שאם אין לי אסמכתא על תש' ברכישת רכב אין לי אפשרות להכיר עבורו פחת. אם תיקון של רכב כזה בסכום מהותי (5000-תיקון 5000-החלפת מנוע) האם את זה אצטרך להכיר כפחת?בטופס יא' אין את הרכב הזה.אגב המע"מ מוכר לי לפי האחוזים המותרים נכון?

336. מאת: mento

תשובה: אכן השבחה של נכס צריכה להירשם בטופס הפחת והמשמעות היא שביום שהרכב ימכר יהיה צורך לשלם על רווח ההון ולכן זה מאוד בעייתי במקרה שהרכב לא רשום בפחת. מבחינת מע"מ כמו על רכישת רכב פרטי לא תהיה הכרה במע"מ

337. מאת: שושה

אז מה אני עושה???איך אח"כ הרווח הון יחושב? למה המע"מ לא מוכר כמו תיקון??

338. מאת: mento

תשובה: חישוב רווח ההון יהיה מאוד מורכב וזה לא משהו שנוכל להסביר בתשובה קצרה, המלצתנו היא כלל לא לדרוש זאת אם הרכב עצמו לא רשום בפחת. ולגבי המע"מ מאחר ואין מדובר בתיקון של תחזוקה אלא בהשבחת נכס, כמובן כל מקרה לגופו באם מדובר ברכב ששווה מאות אלפים אולי התשובה תשתנה

339. מאת: שושה

שלום,רציתי לדעת מה נקרא רכב תפעולי? אני עוסק מורשה ויש לי 2 רכבים שמשמשים לעבודתי. ברכב אחד אני משתמש ורכב נוסף שהעובד שלי משתמש בו ובסוף יום העבודה מחזיר לי אותו לבית אני לא מצמיד את הרכב הזה לעובד. האם רכב זה יכול להיקרא רכב תפעולי?כמו כן עדיין חייב לרשום ק"מ השנה ?

340. מאת: mento

תשובה: רכב תיפעולי זה רכב שהותאם לצרכי עבודה ואינו יכול לשמש כרכב פרטי. הרכב של העובד שלך זה רכב פרטי רגיל

341. מאת: dor

אנחנו חברה בע"מ ובבעלותנו תמהיל רכבים . חלקם 3.5 טון ומעלה וחלקם מתחת לכך. 1. האם ניתן להצהיר שרכב נמצא בשטח המפעל בלילה ואינו מוצמד לאף עובד. האם ההכרה בהוצאות והפחת יהיו זהות? 2. אם לא דרשתי פחת על רכב מסחרי מעל 3.5 טון , האם ניתן לעשות זאת רטרו. תודה

342. מאת: mento

תשובה: בהגדרת "רכב תפעולי" כתוב: רכב שהתקיים בו, להנחת דעתו של פקיד השומה, אחד מאלה:
סעיף 2: הרכב לא הועמד לרשות עובד כלשהו של המעביד, הוא משמש רק לצורכי המעביד או בעל משלח היד או העסק, לפי העניין, מקום העיסוק של המעביד, של בעל משלח היד או של בעל העסק, לפי העניין - אינו בבית מגוריו ובתום שעות העבודה הרכב אינו יוצא מחוץ למקום העיסוק. אם אתם עומדים בכך אז הרכב יוכר 100%

343. מאת: שולם

הי,הבנתי שעל רכישת מנוע לרכב אין הכרה במע"מ כמו על רכישת רכב(מתחת 3.5 טון)רציתי לדעת האם גם על פירוק והרכבה אין?יש לי ח-ן נפרדת על פירוק והרכבה. כמו כן על תיקון ראש מנוע גם אין מע"מ?והכל צריך להיכנס לטופס פחת (גם פירוק והרכבה וגם תיקון ראש מנוע)? תודה

344. מאת: mento

תשובה: זה מאוד תלוי בסכומים ובשווי הרכב, אם מדובר בהשבחה מהותית שמשפיעה על שווי הרכב אז לא יהיה מע"מ והרישום יעשה כרכוש קבוע ואילו עם מדובר בתיקון במחיר לא משמעותי ביחס לשווי הרכב אז ניתן יהיה להכיר כהוצאות אחזקת רכב

345. מאת: שולם

אם הכנסתי בטעות לפני כשלושה חודשים את הח-ן האלה (של החלפת מנוע)עם מעמ אז אני צריך לעשות דוח מתקן או שאני יכול לבטל אותם החודש ולרשום שוב ללא מעמ?

346. מאת: mento

תשובה: יש להגיש דוח מתקן למע"מ

347. מאת: מישהו

שלום. הייתי מעוניין לקבל הבהרה לגבי פחת רכב עד 3.5 טון: הבנתי שהוצאות הרכב השוטפות (ביטוח, דלק, תיקונים, טיפולים) מוכרות ב 45 אחוז. האם עלות הרכב מוכרת רק ב 45 אחוז, והפחת מחושב כ 15אחוז מ 45 אחוז? או שעלות הרכב כולה מוכרת, והפחת הוא 15 אחוז מעלות הרכב המלאה? תודה.

348. מאת: mento

תשובה: גם על הפחת של הרכב (15% בכל שנה) יוכר רק 45% מתוכם, לדוגמא רכב שנרכש ב-200,000 הפחת השנתי 30,000 ויוכר רק 13,500

349. מאת: א.א

שלום , בתור שכיר אני מרוויח 22K רכב דלק ברוטו , הוצע לי ע"י המעסיק שלי להפוך לעוסק מורשה ובכך לצמצם את תשלום המס ולהשאיר יותר נטו אצלי. אני מתלבט ואינני יודע אם ללכת על המהלך. אשמח לשמוע עצתכם או הנחייתכם בנושא תודה

350. מאת: mento

תשובה: זה דורש יעוץ פרטני, בגדול כשכיר יש לך הטבות של 30-50% מעבר לשכר שאתה מקבל, ולכן צריך קודם כל לבחון האם המעסיק מגדיל לך את התשלום כעוסק מורשה כנגד חשבונית מס, אחרת הוא לנעשה מקטין לך את השכר והשאלה באמת מול כמה חיסכון במס זה מתבטא

351. מאת: claudia

שלום אני רופא עצמאי ויש לי 3 מרפאות יש לי הרבה נסיעות במהלך היום , יש לי הוצאות דלק 3500 בחודש האם מותר להכניס 2/3 מהסכום הזה למע"מ או שזה יותר מדי? תודה

352. מאת: mento

תשובה: בהחלט כאשר הרכב הוא חלק מהותי מהעסק, יותרו 2/3 המע"מ הכלול בחשבוניות הדלק

353. מאת: בני

אני עצמאי ושוקל לעבוד גם כשכיר במקום בו אקבל את רוב ההכנסה שלי. (זה לקוח עיקרי שלי כמה שנים) כלומר תשאר לי הכנסה קטנה יחסית כעצמאי. האם אני יכול עדיין להכיר בהוצאות של הרכב שלי כפי שהכרתי עד כה?

354. מאת: mento

תשובה: עמדת מס הכנסה הינה נחרצת כי יש להיצמד לתקנות ולהכיר ב-45% מההוצאה בלי קשר לכמות השימוש העסקי או הפרטי

355. מאת: גיל

שלום,אני עוסק מורשה ושנה שעברה הכרתי בהוצאות פחת של הרכב (שנה ראשונה שאני מכיר) , השנה מישהו אמר לי שלא בטוח שזה כדאי בגלל שאני עלול לשלם רווח הון במכירה. האם אפשר להפסיק להכיר מכאן ואילך בפחת כדי לא לשלם רווח הון ? תודה מראש

356. מאת: mento

תשובה: מרגע שהכנסת את הרכב לעסק בכדי להוציא אותו תצטרך לדווח על עסקת רווח הון, אבל לא בהכרח שזה כזה נורא גם כי הכרה בהוצאה שוטפת נותנת לך בדרך כלל יותר מאשר המס על הרווח הון שהוא 25%. וגם כי לרוב ירידת הערך גדולה יותר מאשר הפחת כך שבדרך כלל נוצר הפסד הון

357. מאת: רחל

יש לי זקיפת רכב בברוטו התלוש האם מותר לגבות ממני השתתפות בדלק ? ואם כן איך זה צריך להופיע בתלוש השכר ?

358. מאת: mento

תשובה: אם הרכב צמוד אז אין מנוס מלחייב שווי בתלוש השכר. להשתתפות בדלק אין לזה קשר והיא עניין שבינך לבין המעסיק לגבי מה הוא מוכן לתת לך

359. מאת: אולי

אני ואישתי שכירים, ולאישתי יש רכב מהעבודה שלה שעליו היא משלמת שווי מס דרך המשכורת. בנוסף לזה לאישתי יש עוסק פטור (שירותי ייעוץ). האם נוכל לקנות רכב נוסף ולהכיר ב-45% מכל הוצאות הרכב על העוסק הפטור שלה? האם צריך להוכיח מי מבנינו משתמש ברכב?

360. מאת: mento

תשובה: זה ברור שאם אשתך מקבלת רכב מהעבודה אז הרכב הנוסף הוא לא לצרכי העוסק פטור אלא לצרכים של בעלה ולכן לא יוכר

361. מאת: אולי

בהמשך ל 359-360, אני זה שנוסע רוב הזמן ברכב מהעבודה שלה, והיא נוסעת ברכב השני שקנינו. פשוט היה כלכלי יותר ליסינג דרך העבודה שלה מאשר דרך העבודה שלי. סה"כ זה די הגיוני, אנחנו 2 אנשים שצריכים 2 רכבים. עדיין לא נוכל לעשות כך?

362. מאת: mento

תשובה: בכדי לא לקחת סיכונים הייתי מצטייד בחוות דעת של מומחה בטרם הייתי עושה כזה דבר כי קיים סיכון שיאשימו אותך בהכנסת הוצאה פרטית

363. מאת: ישראל

היי, תודה על הכתבה המצוינת. אני צלם וידאו שמתנייד בעיקר ברכבים שכורים אותם אני שוכר ספציפית עבור פרויקטים וימי צילום מוגדים. האם ניתן להחשיב זאת כהוצאה? ואם כן, על מה צריך להקפיד? הח.פ. חייב להופיע על החשבונית או שזה רק אם מדובר בעיסקה גדולה? כמו 5000 ומשהו. תודה

364. מאת: mento

תשובה: בהשכרת רכב לא מוכר המע"מ וניתן להכיר ב-45% מההוצאה, אין חשיבות למספר העוסק מכיוון ולא דורשים מע"מ רק שהחשבונית תהיה על שם העוסק

365. מאת: מיכל

שלום רב, אני עוסקת מורשה מבצעת ביקורי בית עתידה לרכוש רכב. הבנתי שרק 45% הוצאות מוכרים למס ו15 % פחת שנתי בתשלומים הדו חודשיים למעמ יכולה להתקזז בדלק והוצאות אחרות כמו ביטוחים וטסט. מה דין הלוואה שאקח למימון הרכב? מה מוכר בהלוואה?? תודה

366. מאת: mento

תשובה: בגין הוצאות דלק ותיקונים ניתן לדרוש מע"מ או רבע או 2/3 בהתאם לכמות השימוש בעסק, על ביטוחים ורישוי אין מע"מ. לגבי הלוואה הדעות חלוקות האם ניתן להכיר במלוא הוצאות המימון או רק ב-45%.

367. מאת: מיכל

תודה רבה לתשובה המהירה!! שאלה נוספת ברשותכם, במידה ואקח רכב בליסינג, אשלם מקדמה של 30,000 ואחר כך תשלום חודשי של 700 שקל, מתוך זה מוכר למס הכנסה? ושוב תודה

368. מאת: mento

תשובה: אין הבדל בהכרה של 45%, ההבדל תלוי בתנאי ההסכם, באם הוא מסתיים בתום 3 שנים אז המקדמה תופחת ב-3 שנים ובאם יש אופציית רכישה בסוף אז מחיר הרכב יכלול את המקדמה התשלומים והאופציה ויופחת לפי 15%

369. מאת: אולי

לאישתי יש עסק פטור. העסק כמובן רשום על שמה אך כיוון שאנחנו נשואים העסק רשום על הת.ז. שלי. קנינו רכב פרטי ורשמנו אותו על שמה (ת.ז. שלה). האם יש צורך להוסיף אות כבעלים כדי שיוכר למס עבור העסק? האם זה שנוסיף אותי יכול לפגוע בזכות להכיר במס?

370. מאת: mento

תשובה: זה בסדר הרכב צריך להיות רשום על בעלת העסק והיא אשתך

371. מאת: אולי

מצויין. אבל אני רוצה להיות גם רשום כבעלים מ-2 סיבות: 1. לצורך צבירת עבר היעדר תביעות לביטוח. 2. אני זה שדואג לכל הקשור לרכב ביום מן הימים אני אדאג למכירה. האם הוספת בן הזוג (בנוסף לאישתי שהיא העוסק הפטור) יכול לפגוע ביכולת שלה להכר את ההוצאות במס?

372. מאת: mento

תשובה: אין בעיה באם שניכם רשומים כבעלים. לעניין העבר הביטוחי כדאי לך להתייעץ עם סוכן ביטוח אני לא בטוח שאתה צודק

373. מאת: אולי

לא יודע באיזה פורום לשאול אז אשאל כאן: האם קניית מכשיר סלולר מוכרת למס עבור עוסק פטור? האם מלא הסכום מוכר או רק חלק? אם מלא הסכום מוכר - האם כל שנה ניתן לקנות מכשיר חדש ולקזז אותו על העסק הפטור?

374. מאת: mento

תשובה: כן רכישת מכשיר סלולר לשימוש העסק מוכרת גם לעוסק פטור, ההכרה תהיה חלקית בכל שנה יש לרשום את רכישת המכשיר בטופס הפחת ולבצע הפחתה בהתאם לתקנות שזה משתנה בהתאם לסוג המכשיר

375. מאת: אולי

האם ניתן לקנות מכשיר מאתר סיני (aliexpress וכדומיו...) ולהכיר במס? מה מגישים?

376. מאת: mento

תשובה: ברכישה מחו"ל תצטרך לרשום חשבונית עצמית לחץ כאן לקריאת מאמר בנושא

377. מאת: דוד

אני עצמאי ועפ"י שומת מס(רווח מעסק)יוצא לי כ - 10,000 ש"ח יש לי רכב פרטי בשווי של 100,000 ש"ח (אני לא יודע אם הרו"ח מקזז לי)ואני מתלבט אם לקנות רכב קרניבל מליסינג או משומש (שלש שנים על הכביש)אני מחליף רכב בממוצע כל שנה וחצי,השאלה לעניין מס וסתם ברמה הרווחית

378. מאת: mento

תשובה: לא ניתן להתייחס לנתונים הספציפיים וכדאי להתייעץ עם רו"ח. בגדול ההמלצה שלנו שתמיד עדיף לא מליסינג

379. מאת: Avi

שלום רב, כהורה לשני ילדים נכים, אחת עם כסא גלגלים שמקבלת קצבת ניידות . ברשותי רכב ליסינג מהעבודה, האם ניתן לקבל הקלה בשווי המס (כיום משלם כ4400 ש"ח). תודה

380. מאת: mento

תשובה: בהחלט על כל ילד נכה מגיע 2 נקודות זיכוי

381. מאת: רונית

מנטו שלום, פרילאנסרית שעובדת בעיקר מהבית אבל גם יוצאת לעבוד מספריות ומשרדים ציבוריים ובעלת קטנוע L2. כמה אחוז (ואם בכלל) מוכרות לצורך מע"מ ומס הכנסה? לא מדובר בדלק אלא בביטוחים, תיקונים ואביזרים. אין לקוחות ופגישות בארץ אלא רק בחו"ל. הקטנוע משמש עסקית כדי לנסוע לעבודה. תודה

382. מאת: mento

תשובה: אם עיקר השימוש הוא פרטי אז ניתן להכיר 25% מע"מ מהוצאות הקטנוע כאשר על ביטוחים אין מע"מ כי זה מוסד כספי

383. מאת: vlad

שלום, אני עצמאי, מתכוון לקחת רכב בחברת ליסינג עם תשלום מקדמה וחשבונית חודשית ובסוף לרכוש אותו. שאלות: 1. האם יש הבדל ברישום בעלות הרכב-על שמי או על שם חברת הליסינג (כמובן אני מעדיף על שמי כיד ראשונה) 2. האם יש הבדל בכמות התשלומים (36 או 30) בכדי להכיר ב-45% כהוצאה מוכרת?

384. מאת: mento

תשובה: 1. בהחלט הרבה יותר טוב שיהיה על שמך. 2. לא אין הבדל

385. מאת: shir

שלום רב בעל חברה רכש רכב מעל 3.5 החשבונית יצאה עש' החברה, אך הרישיון עש' הבעלים - האם ניתן לתבוע את המע"מ?

386. מאת: mento

תשובה: עמדת רשות המיסים היא שהרכב כלל לא יוכר בחברה

387. מאת: אלעד

שלום וברכה , אני עובד כשכיר וחושב במקביל לרכוש עסק פעיל אשר הרווח השנתי שלו לפני מס עומד על כ 100,000 ש"ח. כמה מס אצטרך לשלם על הרווח ?

388. מאת: mento

תשובה: גובה המס נקבע על פי המס השולי שבו מסתיימת המשכורת שלך, ולכן דרוש חישוב בהתאם לכל הנתונים ולא רק של העסק

389. מאת: eladr26@gmail.com

ראשית תודה רבה על המאמר החכמתי . שנית , אני עובד כשכיר וחושב על רכישת עסק פעיל במקביל , מה אחוז המס שאצטרך לשלם עבור הרווח מהעסק ?והאם אוכל לקבל החזר בגין הרכב ?

390. מאת: mento

תשובה: אם הרכב משמש אותך בעסק אז כמובן שתוכל לדרוש הוצאות רכב בעסק

391. מאת: אמיר

שלום ותודה על המידע, מכרתי רכב ונוצר הפסד הון, האם על התמורה אני מוציא חשבונית מס-קבלה או רק קבלה ?

392. מאת: mento

תשובה: במכירת רכב שהיה רשום בעסק יש לרשום חשבונית מס קבלה ובהנחה ומדובר ברכב פרטי שלא קוזז מע"מ ברכישתו אז גם במכירתו החשבונית מס תהיה במע"מ בשיעור אפס

393. מאת: joseph

הוצאות רכב מוכרות תכלול התקנת מערכת בטיחות? אם חשבונית רשומה עם שם בן הזוג ומספר הרכב האם בת הזוג (שרשומה ששותפה בבעלות על הרכב) יכולה להכיר בהוצאה? תודה

394. מאת: mento

תשובה: במידה ורק היא זאת שדורשת את הוצאות הרכב תוכל להכיר בהוצאה, לעניין מע"מ תוכל לקזז רק אם החשבונית מס על שמה

395. מאת: מיכל

אני עצמאית עוסק מורשה עם מחזור של כ35000 לשנה הוצאות המשרד שלי הן בממוצע 6000 שקל ורכשתי רכב ב100000 כך שהפחת שלי עומד על 15000 לשנה אני מבינה שהפחת נכנס להוצאות הרכב ומהכל מוכר רק 45% ?( כאילו לא כל הפחת-15000 מוכר...)תודה

396. מאת: mento

תשובה: נכון

397. מאת: איציק

שלום ותודה על המאמר המעניין .אני רופא עצמאי עובד במרפאה משתמש ברכב הפרטי לנסוע לעבודה. האם באפשרותי לבקש הוצאות רכב.תודה

398. מאת: mento

תשובה: נסיעות לעבודה ובחזרה אינם מוכרות. יחד עם זאת במידה ואתה משתמש ברכב גם לדברים אחרים בעסק כמו נסיעה לרו"ח, טיפול בית ללקוח, נסיעה להשתלמות וכדומה אזי ניתן להכיר כאשר הנסיעות לעבודה ובחזרה נחשבות לחלק מה-55% הלא מוכרים

399. מאת: Adir

אני עוסק מורשה ויש בבעלותי שני רכבים, אחד מהם הוא "רכב על" יקר. האם אני רשאי להחליט מהו הרכב שבו אני משתמש לעבודתי (שמחייבת נסיעות לשטח) ולהפיל את ההוצאות של הרכב היקר על העסק? כלומר עבור 45% מעלויות הביטוחים, הרישוי וכו', מדובר על הפרשים של עשרות אלפי שקלים בין הרכבים.

400. מאת: mento

תשובה: לא אתה יכול להכיר רק ברכב שבפועל משמש אותך בעבודה. מעבר לכך רשות המיסים לעיתים כשדורשים הוצאות של רכב יוקרה הם מסכימים להכיר בהוצאות שהיו צריכות להיות לו היית משתמש ברכב רגיל.

401. מאת: FARAGI

שלום רב אני שוקל לפתוח עסק של ייעוץ (ללא עובדים), אם אני לוקח רכב בליסינג תפעולי, האם הוצאות הליסינג מוכרות ב45 אחוז?

402. מאת: mento

תשובה: לעניין מס הכנסה כן. צורת החישוב היא עלות המקדמה התשלומים זכות הרכישה בסוף הם שווי הרכישה וממנו מתקבל פחת 15% בשנה שממנו מוכר 45%

403. מאת: דוד

שלום רב, יש לי עסק פטור עוסק בצילום ופרסום, פתחתי את העסק בחודש ספטמבר 2019 ואת הרכב רכשתי בסוף 2018 אם הוצעות של ביטוח של הרכב, טיפול שנתי והוצעות נוספות מוכרות אפילו ששולמו לפני פתיחת העסק ואיך מחשבים אותם? אם אני זכאי לפחת על הרכב? בנוסף אשמח לדעת כמה פחת יש על ציוד צילום

404. מאת: mento

תשובה: ניתן לקלוט את הרכב לטופס הפחת לפי מחירון ביום פתיחת העסק. הוצאות כמו ביטוח באופן חלקי לפי התקופה הרלוונטית. על ציוד צילום יש 15% פחת

405. מאת: ofir

שלום ,אני ע.פ ויש בבעלותי קטנוע שאני משתמש בו לנסיעה מן הבית לעבודה.שאלתי -כמה אחוזים של החזר מגיע לי?ועוד כשבאתי לעשות ביטוח שאלו אותי האם לעשות ביטוח פרטי או ביטוח של חברה ורק על וההפרש במחיר הוא מעל אלף שח..האם עלי לבקש ביטוח פרטי או שעדיף שאשלם יותר ואעשה ביטוח חברה תוד

406. מאת: mento

תשובה: הוצאות קטנוע מוכרות ב-100%. אם אתה דורש את הוצאות הקטנוע בעסק אז אכן חברות הביטוח דורשות פרמיה גבוה יותר, כי כביכול קיים סיכון רב יותר בקטנועים המשמשים לעבודה ולא רק לפנאי

407. מאת: פנינה

שלום, כהמשך לשאלה מספר 189, 1.האם ניתן להכיר את המס תשומות בגין רכב שלא נזקף עליו שווי בחברה? 2.בעל שליטה שלא מוציאים לו תלוש בחברה, האם ניתן להכיר 45% מהוצאות הרכב? והאם התשובה תשתנה אם מוציאים לו תלוש ולא שווה לזקוף לו שווי? (אשמח לקבל אסמכתא מהפקודה) תודה.

408. מאת: mento

תשובה: אי זקיפת השווי היא עבירת פלילית חמורה. לכן נסיון לדרוש הכרה בהוצאות רכב שלא שולם עליו שווי רק עלולה לסבך אותכם בביקורת ניכויים

409. מאת: פנינה

שלום, כהמשך לתשובה 408, האם ניתן להכיר במע"מ תשומות לפי תקנה 18 לחוק מע"מ למרות שלא נזקף שווי רכב?

410. מאת: mento

תשובה: לחוק מע"מ אין קשר לפקודת מס הכנסה, זה חוק שעומד בפני עצמו, ואם ההוצאה הוצאה ביצור הכנסה אז אכן ניתן לדרוש

411. מאת: מרים

שלום, האם ניתן להכיר הוצאות לימודים לענין מע"מ ששולמו לעובד והיו עבורו טובת הנאה שנזקף לו שווי בתלוש? תודה.

412. מאת: mento

תשובה: לא ניתן, ואם כן מכירים אז צריך אח"כ להוציא חשבונית מס לעובד ולחייב אותו במע"מ ולשלם את המע"מ.

413. מאת: פנינה

שלום וברכה, האם ניתן להכיר הוצאות גיבוש לעניין מע"מ כאשר טובת המעסיק גוברת?

414. מאת: mento

תשובה: בשביל שטובת המעסיק תגבר זה לא יכול להיות סתם גיבוש

415. מאת: פנינה

שלום, תודה רבה על הזריזות, בהמשך לתשובה מספר 414, המעסיקה הצהירה שמדובר בגיבוש שטובתה גוברת, טוענת שהייתה הרצאה ביום גיבוש וכן שולם לעובדים על יום זה וכו'. האם במצב זה כן ניתן להכיר את המע"מ?

416. מאת: mento

תשובה: אם יש תשלום למרצה והמעסיקה מצהירה שההרצאה הייתה מטרת הגיבוש אז כן. אם זה הרצאה של המעסיקה אז לדעתי האישית זה לא מקובל.

417. מאת: מיכל

שלום וברכה, מעוניינת לדעת האם ניתן להכיר ברכישת חומרים כחלק מעלות המכר אשר נרכשו 6 חודשים לפני פתיחת התיק ברשויות המס?

418. מאת: mento

תשובה: רכישת חומרים 6 חודשים לפני הקמת העסק עלולה להצביע על פעילות עסקית ללא רישום. אם אין חשש מזה אז ניתן להכיר לצורך מס הכנסה אך לא לצורך מע"מ אלא עם אישור מיוחד מהמנהל

419. מאת: משה

האם חייבים לתבוע הוצ' פחת? אם כן -כאשר אנו תובעים הוצ' פחת, בעת מכירת הרכב אנו נצטרך לדווח רווח הון?

420. מאת: mento

תשובה: אם רשמת את הרכב ברכוש הקבוע של העסק אז תדרוש פחת ותדווח רווח הון במכירה, אם אתה מסתפק בהוצאות הרכב ללא הרכישה שלו אז אל תרשום את הרכב ברכוש הקבוע. ברוב המקרים במכירה נוצר הפסד הון ולא רווח הון

421. מאת: מירי

שלום וברכה, אבקש לדעת האם עוסק במתן שירותי חומרה ותקשורת, שמקבל מספק תושב חוץ סכום מסוים על מכירת מוצרים של אותו ספק כמענק על פעילותו, האם תקבול זה חייב במע"מ ובמס הכנסה? תודה רבה!

422. מאת: mento

תשובה: כן

423. מאת: יהודית

שלום חברה רכשה עסק תמורת 450 אש"ח מזומן 50 אש"ח המוכר יחזיק במניות החברה בשווי זה בהמשך. כרגע, לאחר ביטול הסכם אחזקה במניות בוצע ביניהם הסכם פשרה מול עו"ד שהקונה ישלם למוכר 40 אש"ח במקום האחזקה במניות. האם על המוכר (אינו עוסק /עובד) להוציא חשבונית על סכום זה?

424. מאת: mento

תשובה: המוכר בעת שמכר את עסקו עשה עסקה במלוא הסכום של העסקה גם אם את חלקה קיבל בשווה כסף (מניות) והיה צריך להוציא מהתחלה חשבונית מס על כל הסכום. כעת כאשר משונה ההסכם אז הוא למעשה מוכר את המניות שקיבל ועל כך אין צורך להוציא חשבונית מס אלא לדווח על הפסד הון

425. מאת: הניה

אופנוע רשום על שם עוסק מורשה, הוא משמש את אחד העובדים של העוסק. ביטוח האופנוע נרשם על שם העובד בלבד, כיוון שהוא המשתמש היחיד בו האם הביטוח יוכל להיות מוכר כהוצאה כאשר הוא רשום על העובד?

426. מאת: mento

תשובה: יש להוכיח כי התשלום בוצע ע"י המעסיק וכי העובד מחויב בשווי על השימוש באופנוע

427. מאת: חן

בחברה שבה יש לבעלים רכב פרטי המשמש אותו גם לתפעול העסק. אך לא זקפו שווי רכב בתלוש השכר שלו האם ניתן להכיר בהוצאות ב2/3 תיקוני רכב/דלק? או שההכרה מותנית בזקיפת שווי למס הכנסה? תודה רבה

428. מאת: mento

תשובה: יש לתקן את התלושים ולהוסיף את השווי ולתקן את הדיווחים. כל פעולה אחרת תגרור זימון לחקירת ניכויים

429. מאת: שירה

שלום וברכה, אופנוע מסוג L1 שנרכש לשימוש עסקי בלבד (נשאר בחניית העסק -מסעדה) האם ניתן להכיר מע"מ מלא בגין הרכישה ובגין הוצאות שוטפות?

430. מאת: mento

תשובה: אם תצליח להוכיח כי לא נעשה בו שימוש פרטי אז התשובה היא שניתן. ההוכחה איננה מספקת בכך שתצהיר על כך אלא תצטרך להשתמש באמצעים שיאמתו את הדברים כמו התוכנות שמתעדות את המיקום בכל רגע נתון

431. מאת: רון

אני עצמאי עם רכב עליו אני מקבל החזר 2/3 מע"מ להוצאות שוטפות. הרכב עבר תאונה. התיקון בוצע ושולם למוסך על-ידי חברת הביטוח למעט השתתפות עצמית. חברת הביטוח קיזזה למוסך 2/3 מהמע"מ ואני נדרש לשלמו - כ- 2,000 ש"ח. איך אני מדווח את ההוצאה ומקבל החזר המע"מ מבלי ששילמתי את רוב התיקון?

432. מאת: mento

תשובה: לא בטוח שאתה רשאי לקזז את המע"מ ונשאלת השאלה האם תאונת ברכב היא חלק מסיכוני העסק כמו למשל ברכב הסעות. חברת הביטוח לא יכולה לקזז לך את המע"מ מבלי לקבל אישור שאתה רשאי לקזז את המע"מ ומומלץ להביא להם אישור רו"ח האם מותר או אסור לך לקזז את המע"מ

433. מאת: מיכל

אני עוסק מורשה אחות, מבצעת ביקורי בית. מחזור של כ45,000 לשנה, בממוצע6000 ק"מ שנתי. מה תהיה ההכרה של מע"מ בהוצאות מוסך וכיצד מבצעת את החישוב? תודה מיכל

434. מאת: mento

תשובה: ההכרה במע"מ תהיה 2/3 מגובה המע"מ, פשוט לוקחת את המע"מ שבחשבונית המס ומכפילה ב-2/3

435. מאת: מיכל

תודה רבה לתשובה אני מבינה שגם כך מחשבת מע"מ דלק? 2/3 מהמע"מ? מודה לכם מאוד מיכל

436. מאת: mento

תשובה: נכון

437. מאת: noa

תודה על המאמר המצוין! אני עוסק מורשה ורכשתי רכב על סך 60000 שח. 1. האם החישוב להוצאות פחות הוא 60000*0.15*0.45 לשנה? 2. האם הוצאות אגרת רישוי גם מוכרת ב45%?

438. מאת: mento

תשובה: 1. כן וכפול חלק השנה מאז רכישתו כלומר אם נרכש ב-01/07 אז בשנה הראשונה זה יהיה חצי מהחישוב. 2. כן

439. מאת: TOFIPIE

בהמשך לשאלה האחרונה -1. אם הרכב עלה 60000 שח כולל מעמ - לא צריך לנכות אותו ואז לחשב 0.45*0.15 כמו בהוצאות של סלולרי או מחשוב ששם חישוב הפחת הוא על מחיר המוצר לא כולל מעמ? 2. לכמה שנים הפחת על הרכב?

440. מאת: mento

תשובה: 1. נכון ברכישת רכב אסור לקזז מע"מ ומלוא המחיר נרשם כרכוש קבוע.המופחת 15% לשנה עד שכל עלות הרכב הופחתה

441. מאת: אפרת

היי יש לי שאלה אני משלמת מס שווי רכב לגילום 2300 מה שמסכם לי את השכר ל16000 אבל בנוסף שמתי לב שגם 3040 שווי רכב מה בסופו של דבר מעלה את הברוטו 19040 סה"כ השווי רכב לגילום שווי רכב מעלה את הברוטו ל5040 שקל ועלי לשלם מס גבוהה אנא עזרתך

442. מאת: mento

תשובה: יש שווי רכב שעליו אמור העובד לשלם את המס, אם המעסיק רוצה למנוע מכך שהמס ירד מהעובד אז הוא משלם לו גילום בכדי שהתוספת תשלום תכסה גם את המס של השווי וגם את המס של התוספת גילום כך שלעובד אמור לרדת רק תשלום מס רק על הברוטו שלו ללא התוספות הללו

443. מאת: מיכל ב.

שלום וברכה, האם הוצאות תיקון מוסך בעקבות תאונה מוכרות למע"מ (2/3) או שמדובר בהוצאה הונית כמו רכישת רכב שלא מוכרת כלל למע"מ ? תודה רבה!

444. מאת: mento

תשובה: זה תלוי במה העסק עוסק, והאם תאונה הינה חלק מסיכוי העסק כמו ברכב העוסק בהובלה

445. מאת: sheeta

שלום, שכיר ועוסק פטור שמשתמש ברכב אחד עבור שתי העבודות, כיצד יש לחשב ולדווח הוצאות רכב?

446. מאת: mento

תשובה: במידה ויש הכרה כשכיר בהוצאות הרכב או שהרכב ניתן ממקום העבודה כשכיר לא ניתן אז להכיר בהוצאות הרכב כעצמאי. באם אין דרישה להכרה בהוצאות הרכב כשכיר אז אין בעיה עם הדרישה כעצמאי

447. מאת: noa

שלום וברכה רציתי לשאול תחת איזה סעיף בהוצאה עסקית יש להכניס רכישת רכב?

448. מאת: mento

תשובה: רכישת הרכב נרשמת בטופס הפחת, ומשם החלק היחסי עובר לדוח הרכב

449. מאת: JM

שלום, קבלתי רכב צמוד לצורכי עבודה מהשכרה על בסיס חודשי לתקופה ארוכה. האם זה נחשב כהטבה המחייבת תוספת למשכורת לחישוב מס הכנסה ?

450. מאת: mento

תשובה: כן

451. מאת: גדי

אני עוסק מורשה ואשתי עוסק זעיר בתחום שונה לגמרי עם הכנסה שנתית של כ90 אש"ח . לכל אחד מאיתנו מכונית שמשמשת אותו לעבודתו .האם ניתן להכיר בהוצאות רכב לשתי המכוניות?

452. מאת: mento

תשובה: כן כל אחד יכול להכיר ברכב שלו בעסק שלו

453. מאת: דוד

אם אני צריך ללמוד/לשלם לעובד שלי, לימודי נהיגה לצורך העסק, זה יהיה הוצאה מוכרת למע"מ?

454. מאת: mento

תשובה: לימודי נהיגה הם לא הוצאה מוכרת. אבל תשלום לעובד ולא משנה איך תקרא לזה זאת הוצאה מוכרת, והכנסה חייבת אצל העובד, אתה יכול לתת לעובד שלך איזה הטבה שאתה רוצה זה יחשב אצלו כמשכורת ואצלך להוצאה

455. מאת: מנהלת חשבונות

לקוח רכש רכב פרטי והוסיף לו מדפים בתוך הרכב לצורך עבודות כאינסטלטור. האם המדפים המע"מ הוא 100 % או רק 2/3 כמו שאר הוצאות על הרכב. תודה

456. מאת: mento

תשובה: לטעמי יש הצדקה ל-100% כי אין כאן באמת שדרוג של הרכב, אלא סוג של כלי עבודה שלו המותקן ברכב. אלא אם הוא חושב שאכן מדובר במשהו שמשביח את שווי הרכב במידה ויימכר

457. מאת: אמלי

אני עוסק מורשה ויש לי רכב פרטי שאני דורש עליו את הוצאות הפחת בדוח השנתי (אני עורך לעצמי את הדוח השנתי) כעת מכרתי את ההרכב וישנו סכום של 28000 ש"ח רווח הון מהמכירה. לא דיווחתי למ"ה בעת המכירה, כרגע אני צריך לדווח על הדוח השנתי, מה לעשות? אני גר בק"ש כך שלא יצא לי לשלם מס (מזכה)

458. מאת: mento

תשובה: כמובן שחובה לדווח על מכירת הרכב ולהגיש נספח רווח הון, מדובר בנספח די מורכב שכן הוא כולל תחשיבים ע"פ ק"מ לאורך השנים שהרכב היה בעסק ביחס להוצאות שנדרשו בדוח רכב בכל שנה.

459. מאת: ליאת

בדוח רווח והפסד הבנתי שלא כותבים את סכום המעמ לכן רושמים הוצאות והכנסות וללא מעמ-האם נכון? ואז איך רושמים הוצאות רכב? למשל: הוצאה על דלק 100, מעמ 17 סהכ הוצאה 117. האם בהוצאות רכב רושמים 100 או 117 או 100 1/3 של המעמ?

460. מאת: mento

תשובה: אכן בדוח רווח והפסד הסכומים הם ללא המע"מ שנדרש. מע"מ נדרש בכל עסק בחלק שונה יתכן ונדרש 25% מהמע"מ או 2/3 מהמע"מ או מע"מ מלא. החלק שלא נדרש יתווסף להוצאה למשל אם בדוגמה של 117 ש"ח נדרש מע"מ 2/3 סך של 11.33 אז ההוצאה שתירשם תהיה 105.67

461. מאת: רותי

שאלה: אני עוסק מורשה. בעלי ואני החזקנו רכב אחד. תבעתי עד כה פחת 15% על הרכב מאז פתיחת התיק-4 שנים, ונותרה יתרה 40%. בינואר 2024 רכשנו רכב נוסף חדש, עליו אתבע הוצ מ2024, עוד לא החלטנו אם להעביר את הרכב הראשון לבן או להשאיר אצלנו. איך אני מוציאה את הרכב הישן מטופס הפחת?

462. מאת: mento

תשובה: עליך לבצע מכירה של הרכב לעצמך ולהוציא חשבונית מס עם מע"מ אפס. ואז יש לבצע מכירה בטופס הפחת לפי נתוני החשבונית ולחשב רווח הון. מדובר בחישוב מורכב המתייחס למספר הק"מ בכל אחת מהשנים בהם נדרש פחת

463. מאת: אלברט

שלום אני רציתי לשאול כאשר התנאי הראשון להכרה בהוצאות הרכב הוא רישום הק"מ בתחילת השנה ובסוף השנה איפה רושמים את זה בתחילת פתיחת התיק במס הכנסה? האם את דוח הפחת ודוח הוצאות הרכב עושים ידני ומצרפים לדוח השנתי או שיש איזה שהוא טופס מיוחד לזה? רק רציתי לציין אני יהיה עוסק פטור

464. מאת: mento

תשובה: את הק"מ רכב רושמים בדוח רכב, דוח הפחת ודוח הרכב יכולים להיות ידני או מתוכנה או גם קיים לבטח בטפסים של מס הכנסה טופס שלהם שבטח אף אחד לא משתמש בו

465. מאת: ronit

הי, 1. עו"ד עצמאי. יש לו רכב חשמלי. אולם, לצורכי העבודה נוסע ברכב החשמלי , ולפעמים נוסע ברכב של אשתו המונע ע"י דלק. האם ניתן לדרוש 45% הוצאה בגין הרכב החשמלי, וגם 45% מהוצאות הדלק לצורך נסיעותיו העסקיות במסגרת הדו"ח האישי? ( ניתן לזהות את הדלק ). תודה רבה

466. מאת: mento

תשובה: בנסיבות שתארת לא ניתן לדרוש הוצאות על 2 רכבים שונים

467. מאת: ronit

הי, עמדת טעינה לרכב חשמלי שעלותה 8500 ש"ח. האם ניתן לדרוש על עמדת הטעינה פחת , ולהכיר ב45% מהפחת?

468. מאת: mento

תשובה: עמדת הטעינה איננה חלק מהרכב, לרוב עמדת הטעינה מחוברת בחיבור של קבע לנכס נדלני שאילו היה נמכר, הייתה עמדת הטעינה נמכרת יחס עם הנכס הנדלני, ולכן דעתנו היא שיש להוסיף את עלות עמדת הטעינה לשווי הנכס הנדלני